Chinaski odtajňují Není nám do pláče, zahrají v Praze

16.11.2017, 20:00 – 21:00

Jedna z nejúspěšnějších českých skupin Chinaski vydá na jaře nové album. Nahrávku, která vzniká v několika studiích na různých místech světa, předznamenává singl Není nám do pláče. „Promítli jsme do něj naše zkušenosti čtyřicátníků. Že některé věci nejsou jako ve dvaceti, ale že se i dál máme skvěle. O tom to celé je,“ přiznává frontman kapely Michal Malátný a dodává, že písnička, ve které cituje největší kapelové hity, dá název i celému albu.

Zároveň Chinaski spouštějí předprodej podzimního turné, které svým titulárním partnerstvím zaštítí loterijní Sazka. Začne 24. října v Ostravě a skončí 16. listopadu v pražské O2 areně. Mezitím postupně dorazí i do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberce. Vstupenky jsou ode dneška v síti TicketLIVE. Kapela už na podzim avizovala, že do té doby nebude koncertovat a nevystoupí ani na letních festivalech.

Lyric video Není nám do pláče: https://youtu.be/DkFwP89nx_Y

Skladbu Není nám do pláče vybral pro start hlavní producent alba Greg Haver, který stojí i za mimořádně úspěšnou poslední nahrávkou Chinaski Rockfield. Ta kapele přinesla tři velké rádiové hity a řadu ocenění, včetně Anděla za Skupinu roku. Muzikanti s Haverem už od loňského roku trávili čas nahráváním a skládáním v Austrálii (kde vznikla i skladba Není nám do pláče), londýnských Dean Street Studios nebo aktuálně na Novém Zélandě. „Našli jsme producenta, který má naši stoprocentní důvěru. Dřív jsme pořád seděli ve studiu a všichni do toho mluvili. Kdežto teď má Greg poslední slovo a zatím to funguje,“ doplňuje Malátný s tím, že tentokrát do týmu přibrali i dalšího producenta Stefana Skarbeka, za kterým se vydali na podzim nahrávat do kalifornské pouště.

Chinaski už v tichosti a anonymně na sklonku roku spustili web www.neninamdoplace.cz. Inspirovalo je k tomu pozitivní vyznění nových písniček na albu. „Všude kolem nás se to hemžilo negativními zprávami, ale my chtěli ukázat, že život není blbej,“ říká kytarista František Táborský. „Vyzvali jsme proto lidi, aby fotili nebo natáčeli svoje šťastné okamžiky a sdíleli je na webu s ostatními. Bez jakékoliv propagace a aniž bychom řekli, že za projektem stojíme, jsou už na stránkách stovky fotek kluků a holek, kterým není do pláče. Chceme v tom určitě pokračovat a pokusit se s našimi fanoušky vytvořit největší galerii fotek šťastných okamžiků,“ dodává.

Zatím poslední nahrávka Chinaski nazvaná Rockfield, která vyšla předloni, se záhy po vydání stala platinovou a nejprodávanější v České republice. Úspěšné byly i albové singly Víno, Každý ráno nebo Slovenský klín, které se staly dlouhodobě nejhranějšími písněmi českých rádií. Za album, které vyšlo i na vinylu, kapela získala tři nominace na Anděla a ze slavnostního ceremoniálu si odnesla sošku za Nejlepší skupinu.

24.10. Ostrava | OSTRAVAR ARÉNA 
26.10. Zlín | Zimní stadion Luďka Čajky
28.10. Hradec Králové | FORTUNA aréna
7.11. Brno | DRFG aréna
9.11. Jihlava | Horácký zimní stadión
11.11. České Budějovice | Budvar aréna
14.11. Liberec | Home Credit Arena
16.11. Praha | O2 arena