Vsetínský koncert Vladimíra Mišíka & ETC... bude pomyslnou oslavou hudebníkova jubilea

26.1.2017, 19:00 – 21:00

Legendární rockový zpěvák Vladimír Mišík po dvou letech zavítá opět za doprovodu kapely Etc... do malého sálu vsetínského Domu kultury, kde ve čtvrtek 26. ledna od 19.00 hodin společně zahrají a pomyslně oslaví zpěvákovo jubileum.

 Hudebník, zpěvák a kytarista Vladimír Mišík (1947) je zakládající člen skupin The Matadors, Blue Effect, Flamengo a ETC... (1974). V letech 1982 až 1985 mu bylo z politických důvodů zakázano koncertovat. V roce 1990 byl na dva roky zvolen do České národní rady za Občanské fórum. K jeho nejznámnějším písním patří Slunečný hrob, Kuře v hodinkách, Stříhali dohola malého chlapečka, Variace na renesanční téma (Láska je jako večernice) nebo Obelisk.

V letošním roce se hudebník Vladimír Mišík dožívá své sedmdesátky, kterou oslaví 8. března 2017. U této příležitosti se plánuje také premiéra dokumentárního filmu Nechte zpívat Mišíka v režii Jitky Němcové.

Podle Němcové je cílem filmu představit portrétovaného hudebníka jako člověka pevného charakteru, umělce, který se nedal zlomit, a který stále tvoří a nenechá se sešněrovat „novým vkusem, který nám přináší naše současná společnost“. Zároveň jde o příběh člověka, který si vždy stál za svým, nenechal se zkorumpovat mocí, komercí ani metály.

O hudební entrée celého večera se postará vsetínské hudební duo ve složení: Pavel Ptáček (violoncello) a Dušan Trličík (kytara), které vzniklo již někdy okolo roku 2000 za účelem realizace vlastních autorských folkových písní. „Dnes, po delší odmlce, kromě vlastního písničkového repertoáru realizuje také zhudebněné básně moravského básníka Jana Skácela, na které se mohou návštěvníci koncertu těšit,“ pozval Dušan Trličík.

Nenechte si ujít koncert vynikajícího muzikanta a rockera s duší jemného básníka, do jehož osudu se velmi konkrétně promítla bouřlivá historie naší země od konce II. světové války po současnost, a to se všemi možnými paradoxy i absurditami.

Vstupné: 190 Kč předprodej, 230 Kč v den koncertu

Předprodej vstupenek probíhá na pokladně kina Vatra. Více informací naleznete na www.dkvsetin.cz.