Okus vín z Kurdějova a okolí

28.1.2017, 13:30 – 23:00

Přijeďte ochutnat vína místních vinařů a vinařů z okolí Kurdějova. Připravili jsme pro vás více než tisícovku vzorků, letos navíc se speciální kategorií "pubertálních vín". Jsou to vína mladá, která nejsou školená, čířená a nejsou tedy hotová.

Cena vstupenky: 300 Kč

Na tradiční moravský košt vín zveme jak odborníky na výrobu vína, tak "obyčejné" milovníky nejlahodnějšího moku na světě. Přijeďte do malebné jihomoravské vesničky Kurdějov u Hustopečí (kousek od dálnice D2) a zažijte den s vínem jak se patří. Ubytování je možné zajistit v místním hotelu nebo penzionech. Vybírat můžete z více než tisícovky vzorků, včetně mladých tzv. "pubertálních vín".

Atmosféru doplní brněnská Cimballlica, která svými moderními aranžmá cimbálové muziky nadchne i pobaví. Za vstupné 300 Kč dostanete i ročníkovou skleničku.

Pokud se rozhodnete spojit okus s turistikou, udělejte si procházku na rozhlednu v mandloňovém sadu nad Kurdějovem nebo vystoupejte na Kamenný vrch. Prohlédnout si budete moci i kurdějovský gotický kostel svatého Jana Křtitele, což je jeden z největších opevněných chrámů v republice.