Elijah Ford poprvé dorazí do Česka

25.1.2017

Syn Marca Forda z Black Crowes - Elijah Ford poprvé dorazí do Česka. S kapelou zahraje v Praze, Olomouci, Liberci a Vysokém Mýtě.  

Když v devadesátých letech vyrůstal, jeho nejbližší strejdové byli hudebníci z legendární americké rockové kapely Black Crowes či slavný zpěvák Ben Harper. V sedmnácti letech už stál na pódiu jako basák a kytarista doprovodné kapely Ryana Binghama, držitele Grammy a Oscara, a za pár let vydal první skvěle přijaté sólové album. Řeč je o Elijah Fordovi, synovi uznávaného kytaristy Marca Forda z Black Crowes, který v listopadu vydal aktuální druhé sólové allbum As You Were
V rámci jeho propagace po evropském kontinentě dorazí texaský hudebník i na čtyři české zastávky. Se svou kapelou Bloom, složenou ze skvělých rockových hudebníku z texaského Austinu, zahraje v Olomouci (25. ledna), Praze (26. ledna), Vysokém Mýtě (27. ledna) a Liberci (29. ledna).  
 
videoklip Elijah Ford & The Bloom - Try As You Might: https://youtu.be/TdCSt8ORBjM      
 
„Elijah není v hudební branži žádným nováčkem. Rockoví fanoušci ho mohli už od jeho sedmnácti let vídat v Evropě po boku otce  - kytaristy kapely Black Crowes Marca Forda. To, co od něj, jako od jednoho z nejlepších amerických kytaristů pochytil, doplnil o velký kus své osobnosti a tím dal vzniknout originálnímu zvuku Elijaha Forda, který v roce 2017 zazní i v České republice,“ říká promotérka turné Carmen Lamparter z agentury Black Pike Favorites.   
 
Elijah Ford & The Bloom – česká část turné:  
25. 1. Olomouc – Velké studio ČRo 
26. 1. Praha – Hard Rock Cafe Prague 
27. 1. Vysoké Mýto – M – Klub 
29. 1. Liberec – Bedna klub   
 
Elijah Ford & The Bloom: