Na film! 2: V pohybu - Palác Chicago

1.12.2016 – 30.4.2017, 23:59

Napadlo vás někdy, že česká kinematografie, i přes svou bohatou historii, nemá dosud vlastní muzeum? Studenti filmových studií FF UK se proto rozhodli českému filmu muzeum vybudovat. Ambiciózní projekt NaFilM se po roce vrací v nové podobě a filmovým příznivcům se otevře v prosinci, tentokrát v Paláci Chicago v Praze na Národní třídě. Interaktivní výstava představí příznivcům filmu nová poutavá témata.

Druhá interaktivní výstava Na film! představuje tři nová témata z dějin české kinematografie – letos propojená tématem pohybu. První část odkrývá podstatu filmu a jeho první podoby, druhá otevírá svět fantazie meziválečných avantgardistů a v poslední části se dozvíte a vyzkoušíte, jaké jsou základní principy a techniky filmové animace.

Návštěvníci budou mít možnost zapojit svoji fantazii a nevšedním způsobem se seznámit s principy animovaného filmu nebo vzít do vlastních rukou funkční repliky optických přístrojů předcházející samotnému vzniku filmu. Můžete se těšit na komentované prohlídky, speciální filmové programy, odborné přednášky a tematické dílny pro dospělé i děti.