Dílna klasického animovaného filmu - Divadlo Minor

31.10.2020, 10:00 – 17:10

Děti si vyzkouší vyrobit kompletní kraťoučký animovaný film od výtvarné připravy, přes animování až po nahrávání zvuku. V poslední čtvrt hodině si společně promítneme všechny vytvořené filmy a pokud budou mít rodiče zájem, můžou přijít pro děti dříve a podívat se s námi. S sebou je třeba si vzít flash disk, na kterém si děti odnesou své výtvory domů.

Dílna klasického animovaného filmu - Divadlo Minor
  • Adresa:
    Vodičkova 674/6
    Praha 1 110 00

Podívejte se na krátká videa, která vytvořily děti v rámci dílny.

Název workshopu:

ANI TRIKY

Pronikneme do tajů kouzelnických a iluzionistických animačních triků. Světa, kde je vše možné.

Dokážete z ucha vypustit kouř, prodloužit si nos, nechat zmizet souseda, proměnit princeznu v ropuchu, oživit svou rukavici, stát se obrem nebo prstem vykouzlit duhu?

Tentokrát budeme na dílně animovaného filmu kouzlit! Nepotřebujeme cylindr ani kouzelnou hůlku. Postačí nám vlastní fantazie. Hbité ruce, obratné nohy a hlavy plné nápadů.

Děti se seznámí s technikou animace a v malých skupinách pak budou vytvářet krátké animované hříčky, které si následně nazvučí. Na závěr proběhne promítání vytvořených filmů, jež bude určeno i rodičům.

Pokyny pro účastníky: pracovní oblečení a flash disk, na kterém si děti odnesou domů svůj výtvor a něco k pití

Lektorky:

Anna Krtičková absolventka oboru Klasické animované tvorby ve Zlíně a oboru scénografie na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, vede animační kroužek ve Sdružení Roztoč v Roztokách u Prahy. Ve své tvorbě se všemožně snaží propojovat oba vystudované obory, což ji zavedlo ke spolupráci s Naivním divadlem v Liberci a Divadlem bratří Formanů, pro jejichž představení vytvářela animované projekce. Jako výtvarnice spolupracovala na tvorbě videoklipů pro kapelu Dva a Floex.

Veronika Svobodová studentka oboru scénografie na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, vede výtvarný kroužek ve Sdružení Roztoč v Úněticích.

Videa, které lektorky vytvořily s dětmi na letním tvořivém táboře Sdružení Roztoč:

https://vimeo.com/album/2504869

Videa, které pro Čt vytvořily děti, které chodí do kroužku animace už několik let:

http://decko.ceskatelevize.cz/deti-decku