GABRIELA BEŇAČKOVÁ - koncert legendy světové opery - Předklášteří

7.12.2016, 19:30 – 21:00

Jedná se o unikátní projekt koncertního turné legendární sopranistky Gabriely Beňačkové, která více než 40 let reprezentuje ČR na nejprestižnějších světových operních scénách, jako je například La Scala v Miláně, Metropolitní opera v New Yorku nebo Vídeňská státní opera ve Vídni.

GABRIELA BEŇAČKOVÁ

V připravovaném programu vystoupí společně s tenoristou Jakubem Pustinou za klavírního doprovodu docentky Janáčkovy akademie múzických umění Marty Vaškové.

Gabriela Beňačková je světově proslulá česká operní pěvkyně – sopranistka slovenského původu. Díky svému tzv. spinto-lyrickému sopránu s pověstnou "slovanskou slzou" se stala jednou z vedoucích sopranistek své generace.

Jakub Pustina byl od počátku pěvecké kariéry veden předním sólistou Národního divadla, národním umělcem a držitelem ceny Grammy Václavem Zítkem. Je absolventem Mistrovských pěveckých kurzů Petra Dvorského (SK). Získal první cenu na Mezinárodní pěvecké soutěži A. Dvořáka v Karlových Varech. Dáje je držitelem prvního místa z Mezinárodní pěvecké soutěže I. Godina, druhého místa z Mezinárodní pěvecké soutěže M. S. Trnavského a stal se absolutním vítězem soutěže Pražský pěvec. Zpíval po boku Petra Dvorského, Josého Cury nebo Evy Urbanové.