Legendární počítače Steva Jobse v Praze Apple Museum – unikát v srdci Prahy

23.11.2016 – 31.12.2018, 23:59

Praha dočasně hostí největší výstavu počítačů Apple na světě. Apple Museum v Pop Art Centru představuje unikátní kolekci téměř 500 přístrojů od společnosti Apple napříč celou její historií.

Cena vstupenky: 100-290 Kč

K vidění tu jsou raritní exponáty, jako je například Apple I, který vlastnoručně sestrojil Steve Wozniak v garáži rodičů Steva Jobse, i nejlepší hi-tech přístroje současnosti. Celé Apple Museum je koncipované jako pocta jednomu z největších vizionářů všech dob. Zatímco v běžné galerii lze exponáty obdivovat jen očima, Apple Museum nabízí mnohem víc. Vystavené exempláře jsou funkční, takže sami můžete proniknout do fascinujícího světa digitálních technologií. Podrobné informace naleznete na stránkách Apple Musea.

Unikátní soukromá sbírka obsahuje nejkomplexnější sbírku počítačů od roku 1976 až 2012, předměty společnosti Pixar a Next, a další artefakty ze života Steva Jobse. Interaktivní výstavu doprovází virtuální průvodce, kterého si můžete poslechnout v 8 jazycích na chytrém telefonu nebo tabletu. Díky němu si expozici užije úplně každý návštěvník bez ohledu na věk, národnost nebo znalosti počítačové techniky. Prohlídku můžete zakončit ve stylovém bistru Steven´s Food, které nabízí zdravé vegan a raw lahůdky přesně podle filozofie Steva Jobse. Apple Museum je otevřené pro všechny, kteří se chtějí bavit a zažít svět Steva Jobse na vlastní kůži.