Advent plný pohádkových úkolů a dinosaurů

27.11.2016, 10:00 – 18:00

První adventní neděli, poslední neděli v listopadu, věnuje Technické muzeum  v Brně dětem a nejen jim. „Pohádky jsou s dobou předvánoční i vánoční neodmyslitelně spojeny,“ říká Alena Najbertová, autorka Pohádkového adventu.

„Na vlastní kůži si zde budou moci malí návštěvníci vyzkoušet úkoly, které museli plnit oblíbení hrdinové jako Popelka, princ Bajaja, Kocour v botách, Dlouhý, Široký a Bystrozraký a řada dalších. Při sledování pohádek o Vánocích si pak budou moci zavzpomínat, jaké to je třeba vybírat hrách z popela, nosit vysoké boty či hledat perly v trávě.“ Zvlášť zvídaví si budou moci ověřit své pohádkové znalosti v kvízu Z pohádky do pohádky. A dojde i na promítání retro projektorem DIAX.

Jazyková škola Light Point pro děti, budoucí „linguisty“, připravila v rámci Pohádkového adventu  čtení s ukázkami obrázků a hádání o jakou pohádku se jedná, přiřazování obrázků z pohádkových příběhů k vlajkám států a další zábavu např.  s  Jackem Frostem.

Zároveň si děti i s rodiči budou moci prohlédnout dinosaury, kteří letošní zimu tráví v Technickém muzeu v Brně.  Pohádkový advent v TMB se uskuteční v neděli 27. 11. od 10.00 do 18.00. K adventu se váže i výstava v jedné z památek TMB. V Barokní kovárně v Těšanech budou  od 25. do 27. 11. vystavené betlémy.

Barokní kovárna v Těšanech