Kino zahrada: Švédská teorie lásky

29.11.2016, 10:00 – 11:00

Vemte s sebou své děti do sálu, klidně i v kočárku. Speciální projekce se sníženou hladinou zvuku a částečným osvětlením nabízejí útulnou atmosféru pro děti, ale zároveň dávají rodičům prostor věnovat se jak filmu, tak dětem. 

Maminky a tatínkové mají své děti na dosah, zároveň se mohou dívat na film a nikdo se na ně nebude zlobit, když během sledování filmu své dítě třeba nakrmí nebo přebalí. 

Švédsko se vydává za modelový příklad sociálního státu. Za kulisami novodobého ráje na zemi se ovšem odehrává překvapivé drama. V roce 1972 přišli politici s přelomovým programem „Rodina budoucnosti“. Měl stvořit moderní společnost, kde bude důraz kladen na nezávislost každého občana, jemuž ve štěstí nesmí bránit ani vztahy k dětem, partnerům či rodičům. Po čtyřiceti letech experimentu sociálního inženýrství je Švédsko zemí zpřetrhaných rodinných vazeb. Lidé často žijí sami a sami umírají, aniž někomu chybí. Přirozenou pospolitost nahrazují uměle tvořené sociální skupiny. Šokující výpověď vyprávěná formou filmové eseje. 


Po projekci následuje beseda. 


Vstup zdarma