Kongos s megahitem Come With Me Now a novým albem přijedou na Nouvelle Prague

4.11.2016

Bratři Kongos—Johnny, Jesse, Dylan a Danny—mají hudbu v krvi. Jejich otec John Kongos bodoval v sedmdesátých letech se svými hity v hitparádách a jeho synové hráli na hudební nástroje od malička. V roce 2014 započala kariéru Kongos písnička “Come With Me Now” z desky Lunatic.

Skladba získala  RIAA double-platinu za prodeje přesahující 2 miliony. Písnička byla na #1 na Alternative Radio celkem pět týdnů, což znamenalo nejvyšší vzestup nahrávky nové kapely v historii. Písnička zazněla v The Expendables 3, Universal Studios, Dodge Ram, Samsung Galaxy, American Idol, The Originals, MTV Movie Awards, HBO, FX, CNN, NBC Sports, ESPN, NFL, WWE, PlayStation 4 a dalších pořadech.  Videoklip má přes 53 miliónů shlédnutí. Kapela vystoupila v Late Night With Seth Meyers, Jimmy Kimmel LIVE!, The Today Show a dostalo se jí příznivé kritiky od Rolling Stone, USA Today a dalších médií.

Po dvou úspěšných letech koncertování, které následovaly vydání jejich průlomového alba Lunatic v roce 2014  se Kongos koncem roku 2015 vrátili domů s plnými hlavami nápadů. Členové kapely nahráli každý své demonahrávky a sešli se pak ve svém studiu Tokoloshe Studio v Phoenixu v Arizoně, kde bydlí. Podělili se o své nápady a dosáhli tématické jednoty, která se stala základem alba Egomaniac.

Po červnovém vydání svého netrpělivě očekávaného třetího alba Egomaniac Kongos rozšířili svůj podzimní koncertní kalendář roku 2016 o několik dalších koncertů, které následují jejich samostatné severoamerické turné a jedním z nich je i vystoupení na letošním showcasovém festivalu Nouvelle Prague, který se uskuteční ve dnech 4.-5.listopadu 2016 v areálu smíchovského pivovaru Staropramen.

 

Egomaniaobsahuje 13 nových skladeb, které sahají od bluesově laděné “I Don’t Mind” s tahací harmonikou, která se stala hitem jejich koncertů k elektronické “Autocorrect” a epické skladbě “Look At Me.” Jejich druhý singl z alba “The World Would Run Better” má krásnou mrazivou melodii, která se hodí k tématu Egomaniac. Video k singlu “Take It From Me.” našlo inspiraci v NBA Jam a má již na kontě 2 miliony zhlédnutí na YouTube/VEVO. Kongos opět přicházejí se svým specifickým soundem a rozšiřují hudební hranice svým výbušným novým albem Egomaniac.

Dvoudenní vstupenky na Nouvelle Prague je možné koupit za 200,- Kč, jednodenní za 115,- Kč zde: http://nouvelleprague.com/showcase-vstupenky/?lang=cs.

 Delegátské pasy na dvoudenní konferenci v hodnotě 1.600,- Kč je možné koupit zde: http://nouvelleprague.com/delegatske-pasy/?lang=cs

www.nouvelleprague.com

www.facebook.com/nouvelleprague

www.kongos.com
www.facebook.com/kongos                                                      
www.twitter.com/kongos
www.youtube.com/kongosmusic
www.instagram/kongosmusic

Generálním partnerem Nouvelle Prague je Staropramen.
Pořádáno za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky.