Kasha Jandáčková: K smrti šťastní - NoD

8.4.2017, 20:00 – 22:00

Naučili nás věřit v to, že všechno dobře dopadne, že dobro zvítězí nad zlem a že za naše problémy vždy může někdo jiný. Co ale dělat ve světě, kde jsme všichni tak nějak sami?

Kasha Jandáčková: K smrti šťastní - NoD
  • Adresa:
    Dlouhá 33
    Praha 1 110 00

Kasha Jandáčková: K smrti šťastní
Dej si pozor na svá přání - mohou se ti splnit.

Grimmovská inscenace ze světa, v němž šťastným koncem zdaleka nic nekončí.

Režisérka Kateřina Jandáčková se rozhodla ve své autorské inscenaci podrobit klasické pohádky střetu se světem dneška. Na jevišti se objeví známé postavy, jako je například Popelka, Šípková Růženka, Sněhurka nebo Karkulka, které ale budou nuceny objevovat i to, co je čeká v období mezi „šťastným koncem“ a smrtí. Právě relativizace šťastných konců je stěžejním tématem inscenace.

„Od malička nám vyprávějí příběhy se šťastnými konci. Vyrůstáme tak nepřipravení na selhání a životní prohry. V inscenaci se společně s herci snažíme postihnout pocit generace, která je od malička ujišťována o tom, že je vše možné, a která tak zákonitě spěje k deziluzi ve střetu s realitou, především proto, že věří v něco nebo v někoho, kdo je zachrání a vyřeší jejich trápení. Ale i když v životě uspějeme, stále chceme víc, a proto je otázkou, co skutečně můžeme považovat za onen šťastný konec.“ vysvětluje režisérka Kateřina Jandáčková, která je i autorkou scénáře.

Jednou z dominantních složek inscenace je pohyb. Kateřina Jandáčková ke své absolventské inscenaci přizvala tanečníka a choreografa Petra Šavela.

Premiéra 18. prosince 2015 v divadle Disk
Obnovená premiéra 18. září 2016 v Experimentálním prostoru NoD.

scénář a režie: Kateřina Jandáčková
dramaturgie: David Košťák
pohybová spolupráce: Peter Šavel
scénografie a light design: Petr Vítek
kostýmy: Lenka Rozsnyóová
hudba: Jan Čtvrtník
video-technická spolupráce: Jiří Šimek
foto: Jan Hromádko
vedoucí produkce: Tereza Tomášová
produkce: Petr John, Helena Jonášová, Kateřina Rundová
hrají: Kateřina Dvořáková, Tereza Nádvorníková, Sára Märcová, Karolína Vágnerová, Veronika Popovičová, Tomáš Hron, František Hnilička, Dan Kranich