Eva Urbanová přijede na Vsetín se svým operním recitálem

11.11.2016, 19:00 – 22:00

V pátek 11. listopadu bude od 19.00 hodin patřit velký sál vsetínského Domu kultury hlasu věhlasné operní zpěvačky Evy Urbanové a jejímu recitálu za klavírního doprovodu Davida Švece.

 Díky fascinujícímu jevištnímu výrazu a zvučnému hlasu se sopranistka Eva Urbanová stala první dámou české operní scény. Již bezmála dvacet let patří k největším hvězdám pražského Národního divadla a sklízí ovace v zahraničí. K nejvýznamnějším trofejím Evy Urbanové patří Cena Thálie za Kostelničku v Janáčkově Její pastorkyni a americká cena Grammy za nahrávku Celeste Aida: Famous Opera Arias. V roce 2003 získala v Torontu ve spolupráci s Kanadskou operní společností cenu Dora Mavor Moore za vynikající operní představení, opět za ztvárnění Kostelničky. Její nahrávka Fibichovy Šárky pod taktovkou sira Charlese Mackerrase byla v roce 2001 nominována na Grammy, v roce 2003 byla Eva Urbanová jmenována Rytířem řádu umění a literatury Francie.

Zpěv studovala Eva Urbanová soukromě. Vystupuje na mnoha různých světových operních scénách včetně milánské La Scaly a Metropolitní opery v New Yorku, kde debutovala v roce 1998. Pravidelně nahrává pro české hudební vydavatelství Supraphon, pravidelně také vystupuje v Národním divadle v Praze.

Nenechte si ujít tento jedinečný koncert první dámy české operní scény!

Předprodej vstupenek probíhá v pokladně kina Vatra. Více na: www.dkvsetin.cz.