Sférické kino v NC Eden

31.8.2016 – 4.9.2016, 23:59

Nákupní centrum Eden zve nejen filmové fanoušky k návštěvě netradičního sférického kina, které zaručuje opravdu výjimečný zážitek! Návštěvníkům poskytne sférický 360º výhled, který je naprostou raritou mezi mobilními kiny. Skladba promítaných filmů je zaměřena tak, aby zaujala děti i dospělé.

Sférický projekční systém uvnitř pojízdné kupole skýtá neuvěřitelný pohled. Během jednotlivých odpolední mezi 13tou a 18tou hodinou budou promítány nejen výukové a dokumentární filmy, ale také čistě zábavní atraktivní show s 3D efektem. Unikátní sférický 360º výhled nabídne zážitek, jaký nemůže poskytnout žádné dnešní mobilní kino. Vědci dokázali, že vyboulený pohled a jasné barvy velmi pozitivně působí na centrální nervový systém dítěte a na jeho emocionální i fyziologický vývoj. To je další důvod, proč jej rozhodně navštívit! Projekční technika má schopnost projekce na půlkulovou plochu, diváci přitom sledují promítaný obraz vleže nad sebou a také po všech stranách nafukovací kupole.

Program 31. 8. – 4. 9.

13:00 - 13:40 Tajemství stromů - pro nejmenší a jejich rodiče

Zvídavá beruška Dolores a svatojánský brouček Michael zavedou diváky do zázračného světa přírody a odhalí největší tajemství stromů.

13:40 - 14:20 Kaluokahina - pro rodiny s dětmi 

Začarovaný korálový útes. Obyvatelé Kaluokahiny žili v klidu a míru, dokud výbuch sopky nezničil kouzla, která korálový útes chránila. Hlavní hrdinové Jaké a Mrňous se snaží zjistit, jak začarovaný korálový útes zachránit. Jediným vodítkem pro ně je starobylé vyprávění o “dotyku měsíce”.

14:20 - 15:00 Astronaut - pro diváky od 6 let 

Tento snímek se podívá zblízka například na mezinárodní vesmírnou stanici a zjistí, k jakým změnám v lidském těle dochází během pobytu ve vesmíru.

15:00 - 15:40 Přátelé - pro rodiny s dětmi 

Čtveřice hlavních hrdinů a nerozlučných kamarádů objeví pokoj virtuální reality a s ním i způsob, jak se podívat dovnitř lidského organismu.

15:40 - 16:20 Původ života - pro diváky od 6 let

Film vypráví chronologicky o vzniku vesmíru, hvězd a sluneční soustavy.

16:20 - 17:00 Zula hlídka - pro rodiny s dětmi 

Hrdiny filmu čeká dobrodružná výprava, na které se dozví mnoho zajímavého o vývoji života na planetě Zemi.

17:00 - 17:40 Zpátky na měsíc - pro diváky od 6 let

Film o unikátní soutěži iniciované společností Google a fondem XPRIZE. Pro získání pohádkových 30 milionů dolarů musí soutěžní tým sestavit a vyslat na Měsíc zařízení, které zvládne na povrchu Měsíce přejet vzdálenost 500 metrů a poslat zpět na Zemi fotografie a videozáznamy o své aktivitě.
Dozvíte se nejen o práci jednotlivých týmů, ale také o vzniku Měsíce, o chemickém složení půdy, struktuře i o užitečných horninách, které jsou na jeho povrchu a o prvním přistání na něm.

Sférické kino je umístěno v 1. patře v blízkosti dětské skluzavky. Představení s doprovodným programem trvá max 45 minut. Počet osob na jedno představení je omezený. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma.

Využijte možnost nákupu školních potřeb pro vaše děti ještě před zahájením školního roku. V 1. patře Tesco Extra je sortiment školních potřeb opravdu široký, v přízemí pak můžete navštívit papírnictví McPen nebo prodejnu Bambule. Společně s dětmi tak spojíte příjemné s užitečným!

Program a vice informací o akcích a novinkách v Nákupním centru Eden najdete na www.nceden.cz .