Léto na Staré radnici - Brno

1.8.2016 – 31.8.2016, 23:59

Už od půlky června a po celé prázdniny bude pod věží Staré radnice živo. Připraven je druhý ročník festivalu „Léto na Staré radnici“ – pestrá směsice koncertů všech žánrů, folkloru a divadla. Svoji letní scénu zde otevře také Divadlo Bolka Polívky.

Na nádvoří se v rámci festivalu Léto na Staré radnici představí folková, swingová, rocková, jazzová i vážná hudba. „Na nádvoří Staré radnice je v létě připraven stálý program. V krásné historické atmosféře si tak návštěvníci budou moci užít ty pravé prázdninové večery,“ láká Jana Janulíková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna.

Významnou částí programu je folklor, který je v rámci Léta na Staré radnici zastoupen tradiční F scénou. Divákům se tak představí folklorní soubory, mezi kterými již řadu let dominuje vyhlášený Vojenský umělecký soubor Ondráš. Koncerty na nádvoří odehrají i umělci z brněnské konzervatoře, Jaromír Hnilička, Charlie McCoy nebo kapely Blue Star a Trapeři. Festival zakončí 8. září koncert kapely Květy, která získala cenu Anděl za alternativní hudbu.

Velmi bohatě bude letos zastoupeno také divadlo, na nádvoří Staré radnice se totiž o prázdninách přestěhuje Letní scéna Divadla Bolka Polívky. Diváci tak budou mít jedinečnou možnost zhlédnout nejen představení Divadla Bolka Polívky, ale i představení, která jsou běžně k vidění pouze na pražských letních scénách. Na prknech, co znamenají svět, se představí Bolek Polívka, Chantal Poullain, Ivana Chýlková, Milan Lasica, Anna Polívková, Ondřej Sokol a další známí herci a herečky. Prologem Letní scény se stane představení Caveman, které mohou diváci vidět 12. a 13. července. Další dva bloky odehraje divadlo v srpnu, a to konkrétně od 3. do 16. srpna, a od 25. srpna do 1. září.

ADRESA: Radnická 369/10, Brno