Medaile! - Centrum současného umění DOX

27.8.2016

Rodinná výtvarná dílna za vysvědčení k výstavě Sportu zdar!

Sportovní tematice se ve dvacátém a jednadvacátém století věnovala celá řada významných českých umělců a výstavní projekt Sportu zdar! jich v centru DOX představí na šedesát, což znamená téměř 300 děl (obrazů, soch a instalací) od Kamila Lhotáka, Jiřího Koláře přes Michaela Rittsteina, Jaroslava Rónu až po Františka Skálu či Krištofa Kinteru.

Sport si někdo neumí představit bez stupně vítězů, medailí, ale i prohry. A pro jiné je to zas čistá radost, anebo se rád drží myšlenky, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Na rodinné výtvarné dílně za vysvědčení bude důležitá inspirace a fascinace – umělci a sport, umění a sportovci. Naše inspirace a fascinace bude důležitá pro výrobu vlastní medaile (odlitku ze sádry), kdy se ptáme, co chceme ocenit, vítězství, prvenství, krásu, pohyb, radost?

Akce je zdarma, stačí předložit vysvědčení nebo prokázat členství v Klubu přátel DOX (typ rodina). Vstup je v jiném případě za dospělého a dítě 90 Kč, další dítě za 60 Kč. Kapacita dílny je omezena, přijďte včas. Doporučujeme pracovní oděv, nebo půjčíme pláště.

Rezervace nutná: [email protected], tel.: 295 568 104

Vhodné pro děti od 5 let.