Výstava 80 let vinařského družstva v Čejkovicích

29.7.2016 – 31.1.2017, 23:59

Historie vinohradnictví a čejkovického vinařského družstva.

V rámci 80 letého jubilea založení vinařského družstva Templářské sklepy Čejkovice je od července do prosince letošního roku v Čejkovicích ke zhlédnutí unikátní OBRAZOVÁ VÝSTAVA, která se snaží představit ucelenější obraz o novodobé historii vinohradnictví v oblasti Čejkovic a blízkého okolí.

Tatounikátní obrazová výstava se snaží přehlednou formou představit vývoj vinohradnictví u nás, ukázat vznik a rozvoj Čejkovického vinařského družstva a přiblížit všední okamžiky z každodenního života družstevníků.

Smyslem expozice je také pečlivou a podrobnou dokumentací dohledaných a archivovaných materiálů zanechat dalším generacím odkaz zachycující dobu od počátku dvacátého století až do dnešních dnů.

Výstavu tvoří 63 obrazových panelů vsazených do čel sudů a je součástí prohlídky templářského historického sklepení ze 13. století.

Autoři expozice mysleli také na ty nejmenší. Součástí výstavy je rovněž obrazový zábavný kvíz (nejen) pro děti.

Přijďte se určitě k templářům podívat. Čejkovičtí - a nejen ti - možná na některé z černobílých fotografií rozeznají někoho ze svých blízkých nebo „dávných“ příbuzných.

Výstava je přístupná od června do prosince 2016 v Templářských sklepech Čejkovice.

Prohlídku historických Templářských sklepů ze 13. století si můžete objednat na telefonním čísle +420 518 309 011 nebo na e-mailové adrese: [email protected].

Více na www.templarske-sklepy.cz.

Všichni jste srdečně zváni.