10 výstav – 1 galerie: to nejlepší ze Slovenska, Bob a Bobek i bigbeatový koncert

29.7.2016 – 30.9.2016, 23:59

Srdečně Vás zveme do GASK. Přijďte si prohlédnout aktuální výstavy – nejnověji výstavu Humor Vladimíra Jiránka, najdete tu zábavu jak pro sebe (150 nejlepších kreslených vtipů), tak pro děti – malování světlem, postavičky Boba s Bobkem, ale i Pata a Mata.

Na výstavě XXL pohledů na současné slovenské výtvarné umění uvidíte tu nejlepší kolekci slovenských autorů na jednom místě.

Nejkrásnější stálá expozice Stavy mysli / Za obrazem doprovázená citáty nejvýznamnějších myslitelů (Čapek, Woolfová, Kellerová, Tolstoj…) sahá od pozdního 19. století až po první desetiletí století 21. a zaměřuje se na české umění (mezi autory Čapek, Filla, Schikaneder, Zrzavý, Toyen, Válová a další).

K poznávání současných mladých umělců zveme k menším výstavám – Vertikála šerosvitu Dany Sahánkové představuje velkoformátové tušové kresby se zvířecími motivy. Český porcelán inspirovaný kubismem vystavuje ve Whiteboxu designérské trio VJEMY. Luxus ticha a jednoduchosti zažijete při Léčbě bílou od Doroty Sadovské pomocí bílých prostřihovaných reklamních bannerů. U kavárny Café Fatal se potěšíte s kresleným humorem kutnohorského rodáka Václava Linka. Kytky, města, motýli – motivy dominující grafikám pozorovatele Jakuba Špaňhela. Duo charismatických fotografů Martin Polák a Lukáš Jasanský nafotili sérii 14 fotografií z let 1988-1989 s předměty dokumentující dobovou skutečnost.

Jedinečná příležitost navštívit tzv. Štábní domek čili Starou jezuitskou kolej v zahradách GASK se nabízí u příležitosti výstavy Životní styl kolem roku 1900 s reklamními secesními plakáty. Tato výstava je přístupná jen o víkendech, je zdarma a jeden z plakátů s pohledem na chrám sv. Barbory a jezuitskou kolej je k prodeji na pokladně GASK.

V rámci Kulturního léta v GASK zveme na neděli 31. 7. na koncert bigbeatové skupiny Vesper na malou scénu – vodní pódium v zahradách od 17 hodin. Více na: http://www.gask.cz/cs/kalendar-akci-kulturni-leto-v-gask-2016