Old’s Cool 2016: Pomalá móda ve fotografiích Bet Orten

29.8.2016 – 27.9.2016, 23:59

Obecně prospěšná společnost Elpida pořádá letos již čtvrtý ročník mezigenerační přehlídky Old’s Cool, která je opět koncipována jako velkolepá oslava Mezinárodního dne seniorů. Představuje inspirativní osobnosti, vzory i velké životní příběhy a iniciuje neotřelé mezigenerační spolupráce. V termínu od 21.9. do 6.10. se v Praze, Brně a Olomouci můžete těšit na atraktivní program, který vzešel z neobvyklého propojení generací a prezentace stáří v nečekaných souvislostech. První předfestivalovou akcí je prázdninová výstava fotografií Bet Orten SLOW UP, zaměřená na fenomén pomalé módy. Výstava bude probíhat v termínu od 29.8. do 27. 9. na Náplavce na Rašínově nábřeží v Praze.

SLOW UP je výzvou k zamyšlení nad uspěchaností a zbytečnou nadprodukcí dnešní doby. Zkuste tedy zpomalit a setkat se s krásnou módou z jedinečných materiálů, kterým designéři vdechli nový život. Výstava fotografií Bet Orten je ochutnávkou toho, co uvidíte na workshopu a módní přehlídce v Praze, ve Veletržním paláci, 24. září a v Brně, v prostoru pro architekturu a média Praha, 1. října. Vedle designérek a jejich múz můžete na jedné z fotografií vidět i hudebnici Sáru Vondráškovou aka Never Sol, která večer SLOW UP v Praze i v Brně doprovodí živým koncertem se sborem Elpida. Múzami jsou na fotografiích členky sboru Elpida i pletařky Ponožek od babičky. Slow Up je součástí mezigenerační přehlídky Old’s COOL 2016 a vzniká ve spolupráci s novinářkou a kurátorkou Veronikou Ruppert (Radio Wave, Modeschau).

Výstava SLOW UP bude k vidění na pražské Náplavce Rašínova nábřeží od 29.8. do 27.9., a také v menších formátech v Brně a Olomouci během Old’s Cool 2016. Autorkou fotografií je renomovaná módní fotografka Bet Orten, držitelka ocenění Czech Grand design 2013 v kategorii Fotograf roku. Výstava má, kromě své umělecké hodnoty, velký význam jako upoutávka na celou akci a svým charakterem - nečekaným propojením modelů mladých tvůrkyň a seniorských modelek -  má za cíl přitáhnout pozornost především mladých lidí k tématu stáří.

Pořadatelem festivalu je obecně prospěšná společnost Elpida, jejímž cílem je především aktivovat, vzdělávat a bavit seniory, ale také propojovat generace a pohnout veřejným míněním ve prospěch stáří. Více informací najdete na www.elpida.cz.

Facebook: https://www.facebook.com/OldsCoolReFest