Vinařství Josef Valihrach

25.7.2018 – 31.12.2019, 23:59

Vinařství Josef Valihrach je rodinná firma, která vznikla hned po roce 1989 a nyní obhospodařuje asi 20 hektarů vinic. Obec Krumvíř, ve které se vinařství nachází, patří do Velkopavlovické vinařské podoblasti, která umožňuje svými podmínkami pěstování velkého množství odrud. 

 

Výroba se zaměřuje především na kvalitní přívlastková vína a vína archívní. V menší míře vyrábí i vína barikovaná, cuvée a ledová. Vína získala řadu ocenění nejenom na domácích výstavách, ale také v zahraničí. Z poslední doby například zlaté medaile ze světových soutěží Concours mondial de Bruxelles, velké zlaté a zlaté medaile z Concours International des Vins Lyon nebo Ice Wine du Monde. 

Největším úspěchem na mezinárodním poli bylo celkové vítězství na světové soutěži Chardonnay-du-Monde 2014 podpořené opakovaným umístěním v Top 10 (v roce 2011 celkové třetí místo, 2012 čtvrté místo a v roce 2013 místo páté). Poctou je také podávání vín z Vinařství Josef Valihrach při oficiálních návštěvách, například: Hillary Clintonové, prince Charlese nebo japonského císaře Akihita.

Více na: http://www.valihrach.cz/