Retro výlet v duchu doby reálného socialismu

6.8.2016, 10:00 – 17:00

Na časy, kdy lidé často jezdili na dovolené trabanty do NDR, Polska, Maďarska či Bulharska akce Retro výlet. Zájemce zavede do Šlakhamru v Hamrech nad Sázavou, kde si budou moci zavzpomínat na písničky, filmy, poživatiny a další záležitosti. 

Cena vstupenky: základní 50 Kč, zlevněná 25 Kč Kč

Na lehce soutěžních stanovištích budou na návštěvníky čekat drobné úkoly a úkony, které tuto dobu připomenou. Najdou zde například téma retro oblékání, které doplní i drobné rukodělné práce jako např. přišívání knoflíků… Stravování a stravovací návyky a možnosti té doby se připomenou třeba poznáváním potravin podle dobových obalů. Ani umění nezůstane bez povšimnutí – např. gramofonové desky či otázky na filmovou produkci té doby. Organizátoři přivítají, když i návštěvníci přispějí k vytváření dobové atmosféry třeba oblečením či dobovým doplňkem. 
V rámci akce představí své řemeslo i kováři, a to přímo na bucharu i na ručních kovadlinách. Kdo bude mít odvahu, může si vlastnoručně vykovat hřebík. 
Pro návštěvníky bude ze Žďáru do Hamrů jezdit speciální autobus, v některých časech historický. Doporučujeme jej využít, protože možnosti parkování automobilů v obci Hamry jsou omezené. Přímo ke Šlakhamru se lze z Hamrů dostat pouze pěšky – cca 1 km – trasa bude značená.