Víno a delikatesy 2014 - veletrh pro gastronomii

23.4.2014 – 24.4.2014, 23:59

V řadě 17. mezinárodní veletrh pro gastronomii Víno&Delikatesy se letos koná opět na pražském Výstavišti ve dnech 23. – 25. 4. 2014. Třídenní akce je největší expozicí vín, destilátů, ale také dalších nápojů a různých pochutin v "nových" zemích Evropské unie. Kromě spousty vína naleznete na veletrhu i točené pivo Ferdinand z Benešova.

Benešovský pivovar a jeho pivní speciály budou součástí prezentace stánku České chuťovky, která má každoročně za úkol objevit nové české potraviny té nejlepší chuti. A právě Pivovar Benešov v loňském roce na Chuťovce získal v pořadí již druhé ocenění za pivo.
Na veletrhu Ferdinand představí svůj nový speciál Max 11%, který se řadí mezi hořká piva. Tato světlá jedenáctka MAX má podle vrchního sládka Jaroslava Lebedy neulpívající hořkou chuť, jemnost a správný říz. To díky chmelení odrůdou chmele VITAL z Žatecka, který byl primárně vypěstován pro farmaceutické účely, ale Ferdinand si s ním pohrál a jako první jej využil pro vaření svého skutečného piva. Pivo pod dohledem pivních mistrů zraje 70 dní v ležáckých tancích a vyznačuje se vyšší dávkou jednotek hořkosti, než ostatní benešovská piva.
Pokud se budete chtít na veletrhu osvěžit řízným pivem, víte kde ho hledat. U stánku Česká chuťovka se o vás rádi postarají.

Otevírací doba

23. - 25. 4. pro odborníky od 11:00 do 14:00 hodin
                 pro veřejnost  od 14:00 do 20:00 hodin