Slavní Pixies vystoupí ve Foru Karlín

17.11.2016, 20:00 – 22:00

Pixies ohlašují nové album, oficiálně vítají v kapele hráčku na basovou kytaru PAZ LENCHANTIN a oznamují termíny světového turné, jehož jednou ze zastávek bude i koncert 17. listopadu v pražském FÓRU KARLÍN.

Cena vstupenky: 1050 - 1200 Kč

Pixies oznamují, že jejich druhé album po “znovusjednocení" nazvané Head Carrier vyjde 30. září (Pixies Music/[PIAS]). Dvanáctiskladbovou kolekci jedinečného sluchového koktejlu surrealismu, psychedelie, disonance a surf rocku kapely produkoval Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood) a byla od poloviny letošního února do poloviny března nahrána v londýnském studiu Rak Studios. Fanoušci si budou moci novou hudbu poprvé vyslechnout prostřednictvím předobjednávky alba a následným odemknutím okamžitého downloadu prvního singlu "Um Chagga Lagga." Album s originálním obalem dlouhodobého uměleckého ředitele skupiny, legendárního Vaughana Olivera, bude k dispozici v různých formátech a může být nyní předobjednáno. Speciální limitovaný deluxe box set alba Head Carrier bude exkluzivně k dispozici na Pixiesmusic.com a bude obsahovat CD, album na heavy-weight/180 gramovém černém vinylu a 24stránkový buklet v nadměrné velikosti s texty písniček a asociativním originálním výtvarným dílem Vaughana Olivera. Jen na webových stránkách skupiny bude také k dostání speciální balíček, který obsahuje deluxe box set, speciální tričko a speciální plakát obalu velikosti gramodesky 12 x 12 palců.

Kapela ve stálé sestavě Pixies - Black Francis, Joey Santiago a David Lovering – navíc oficiálně vítá baskytaristku Paz Lenchantin. Lenchantin je baskytaristkou kapely na koncertech od ledna 2014 a hrála nedílnou roli v nahrávání Head Carrier. Její vyklidněný a snový soprán můžete slyšet jako hlavní vokál ve skladbě "All I Think About Now."

Na podporu Head Carrier Pixies zahájí první část svého světového turné 2016 - 2017 jeho evropskou částí, která odstartuje 15. listopadu ve Vídni.

Vstupenky za 1050 Kč + poplatky budou v předprodejích TICKETPRO, TICKETPORTAL a Goout.cz od 8. července od 10 hodin. Na místě v den koncertu pak za 1200,- Kč.

Více informací najdete na: www.pixiesmusic.com