Horké léto? Zchlaďte se v Techmanii!

1.7.2016 – 31.8.2016, 23:59

Prázdniny jsou tady a venku vedro k zalknutí, že se člověku ani k vodě nechce. Co s tím? Zkuste vyrazit do Plzně, do Techmania Science Center. Nejen že se tu ochladíte v prostorných historických továrních halách, ale můžete cíleně vyhledat i chladivé programy či exponáty.

Ve Vodním světě se zejména děti ponoří do poznávání vodních fyzikálních zákonů zpravidla víc než jen po lokty. Ochladit vás může i iluze důlních chodeb v expozici Vzhůru dolů, informace o chlazení a mrazení potravin v expozici Budoucnost na talíři či exponát v Edutoriu, který zmrazí váš stín. Osvěžení přinese i show s tekutým dusíkem, jehož teplota klesá až skoro dvě stě stupňů pod nulu, nebo letní novinka, show Trosečník, která vám poskytne neocenitelné informace, jak přežít ztroskotání lodi.

Koncentrovaný chlad a mráz pak představuje expozice Vesmír a filmy ve 3D Planetáriu a 3D Cinema. Vyberte si třeba planetu sluneční soustavy, kde je největší zima a alespoň ve své fantazii se na ni přeneste. Nebo se nechte přenést v čase – s filmem Titáni doby ledové do dob, kdy teplota na zeměkouli byla výrazně nižší než dnes. Budete-li doprovázet menší děti, pak určitě nevynechejte animovaný film Polaris: s tučňákem a ledním medvědem v něm zažijete dobrodružství na severním pólu a ve vesmíru. Chladnější lokality už sotva kde najdete. Techmanie má otevřeno každý den a její nabídka zaujme vás i děti na celý den.

www.techmania.cz