Letní hudební slavnost na náměstí a klub v Sadovém okruhu? Živá ulice promění na několik dní centrum Plzně

10.7.2016, 8:00 – 4.9.2016, 23:59

Místo velkého podia příjemná pouliční slavnost s hudbou na Náměstí Republiky. Z Proluky hřiště pro děti, večírky pod korunami růžových keřů v Šafaříkových sadech a U Branky hudební klub pod širým nebem. Festival Živá ulice promění během letních měsíců už popáté centrum Plzně! Vstup na všechny akce je zdarma.

Festival Živá ulice už tradičně nabídne bohatý kulturní program od července do září. Čtyři dny v červenci, a to od 10. do 13. 7., budou patřit pouličnímu divadlu. První blok Za dveřmi je divadlo přiveze do Mlýnské Strouhy soubory z Čech i zahraničí. Těšit se můžete na oblíbené duo Bratři v tricku nebo Squadra Sua, chybět nebudou ani zahraniční performeři. „Do Plzně přijede polský soubor Teatr Osmégo dnia nebo italský performer Matteo Galbusera. Kromě divadla se ale můžete těšit i na několik vybraných koncertů a DJs produkcí v dramaturgii Inspiral garden a Místních borců, které navnadí na hlavní blok,“ prozrazuje k programu Matěj Halaš, organizátor festivalu Živá ulice. Divadelní blok odstartuje ovšem v DEPO2015, a to site specific představením Dom Europa v podání polského legendárního souboru Teatr Osmégo Dnia a 7 plzeňských performerů.

Srpnový program bude jako obvykle probíhat na několika místech. Letos Živá ulice oživí Proluku, Šafaříkovy sady, prostor U Branky a samozřejmě nebude chybět ani Náměstí Republiky. Ačkoli hudební program bude tvořit stěžejní část hlavního bloku a vystoupí na něm například Kníry, Xavier Baumaxa, Jiří Schmitzer, Gadjo.cz, Anna Polívková, Voila! a další, není hudba jediné, na co se můžete v rámci srpnové Živé ulice těšit. „Jako každý rok jsme pro vás připravili dva dny Nezávislé módy a designu Plzeň Fashion Days, dva dny Babylonu na Plotně – food festivalu národnostních menšin žijících v Plzni a okolí. Proluku opět proměníme v dětské hřiště a v rámci Namlouváníček, tedy předzvěsti hlavního bloku, se můžete těšit například i na letní silent kino,“ doplňuje Táňa Švehlová, koordinátorka doprovodných programů.

Letošní Živá ulice se přece jen od předchozích ročníků bude lišit. Na Náměstí Republiky nečekejte postavenou velkou scénu se zábranami před podiem. Pátý ročník se bude snažit navodit především příjemnou uvolněnou atmosféru v centru letní Plzně. „Barevná světýlka, vychlazená dvanáctka a muzikanti na dotek. Sejdeme se společně a užijeme si letní večery jako na dovolené. Každý večer bude patřit na náměstí jinému tématu – swingová letní noc, balkánský večírek, písničkářský oddych. Své nezastupitelné místo budou mít samozřejmě i plzeňské kapely, tradičně vystoupí Znouzectnost, ale těšit se můžete i na nové tváře, “ poodkrývá za dramaturgii festivalu Matěj Halaš. Plzeňská Namlouváníčka, tedy program v Proluce a Inspiral Garden, se bude konat od 12. do 14. srpna. Od pondělí 15. srpna do neděle 21. srpna se přidají scény na Náměstí Republiky a U Branky.

Živou ulici už tradičně ukončí první zářijovou neděli Festival polévky. Ochutnávat ze 40litrových kotlů dovezených z Maďarska budete moct 4. září. „Festival polévky má v Plzni svoji tradici. Letos poprvé jsme ho uspořádali i na jaře, kdy jsme dosáhli rekordu v počtu snědených porcí. Uvidíme, jestli v září padne nový rekord. Rozhodně přijďte ochutnávat,“ zve na poslední den Živé ulice Matěj Halaš.

Termíny Živé ulice

10. 7. Za dveřmi je divadlo / DEPO2015

11. – 13.7. Za dveřmi je divadlo / Mlýnská Strouha

12. – 14.8. Plzeňské Namlouváníčka / Proluka, Inspiral Garden

15. – 21. 8. živá ulice / Proluka, Inspiral Garden, scéna na Náměstí Republiky a U Branky

4. 9. Festival polévky / Náměstí Republiky

Vstup na všechny akce je zdarma. Více informací najdete na www.zivaulice.eu