Nová krev - Zábor - Stavovské divadlo

26.6.2016, 18:00 – 20:00

Pod hlavičkou Nové krve jsme pro vás připravili tři mimořádné večery, v nichž dáme návštěvníkům divadla nahlédnout na náš soubor a naše budovy z trochu jiné perspektivy. 

Nová krev - Zábor - Stavovské divadlo
  • Adresa:
    Ovocný trh 1
    Praha 1 110 00

Půjde o akce neopakovatelné, jedinečné – a připravené právě jen pro ty, kteří se v daný večer rozhodnou ze všech míst, které kulturní mapa Prahy (a vlastně vůbec celé České republiky) nabízí, dát přednost právě a jen Národnímu divadlu.

"Zábor"

Věděli jste, že čeští herci v roce 1920 zabrali dnešní Stavovské divadlo německým hercům, kteří ho měli v té době v pronájmu? Pokusíme se rekonstruovat, jak asi takové „zabrání“ mohlo vypadat. Necháme vás nahlédnout na zkoušku, kde bude německý režisér Karl Gut nacvičovat novou komedii s německou herečkou Johannou von Pidermann. Potkáte se s tehdejším ředitelem Národního divadla a dozvíte se, proč už T. G. Masaryk nikdy nevstoupil do Národního. Dostanete se do hlediště Stavovského cestou, kterou jste možná nikdy nešli, a uvidíte místa, kam se běžný divák nikdy nedostane.

Všechny večery pro vás připravujeme jako zábavnou hru – hru na divadlo tak trochu z jiné strany. Věříme, že zaujme všechny, kdo k ND přistupují s otevřenou myslí, aktivně a tvůrčím způsobem. Večery budou vyžadovat chůzi, nikoliv však přehnaně náročnou (nejobtížnější v tomto ohledu bude Výprava v ND, ale i zde budete mít možnost odpočinku na jednotlivých stanovištích). Každý divák si kromě zážitku odnese malou památku.