Letní Letná 2016 - Eliška Brtnická a Cirkus Mlejn + Cirkus TeTy - Enola a Husí krky

30.8.2016, 18:30 – 20:05

Z Eda nesu
na vějíři malý suvenýr –
horský vánek z Fudži

               — Macuo Bašó

Míváme nereálná přání a přesto si stále říkáme: možná...musíme jen splnit tisíc úkolů! Tisíc vytřených podlah, tisíc dobrých skutků, tisíc kliků...? Jsme svým vlastním zadáním. A tak se nekonečně obtiskujeme v čase, než pochopíme, že shora je lépe vidět.

Inscenace Enola je inspirována tématem přeživších atomového výbuchu v Hirošimě (hibakuša), legendou o tisíci jeřábech a japonskými estetickými koncepty, je ale hlavně o tom, co vám během jejího sledování vytane na mysl...každý máme svojí malou válku a svojí tragédii.

Koncept, choreografie, interpretace: Eliška Brtnická
Supervize: Stéphanie N’Duhirahe
Hudba: Stanislav Abrahám
Pohybová spolupráce: Minh Hieu Nguyen, Ilona Jäntti, Jana Vrána
Kostým: Yumi Hayashi
Light design: Karel Šimek
Foto: Vojtěch Brtnický
Grafika: Prokop Vondruška
Produkce: Dagmar Bednáriková ve spolupráci s: KD Mlejn, Cirqueon, Roxy NoD, HAMU.
Zvláštní poděkování: Albin Warette, Denisa Vostrá, divadlo Yarmat, Jan Kohout

Enola


Cirkus TeTy - Husí krky

Mám ráda, že mě nikdy nepustíš. Nemám ráda, že chodíš vždycky pozdě. Líbí se mi, že máme stejný hudební vkus do auta. Nesnášim ty tvoje kapesníky, všude. Ten tvůj úklid. Vaříš z řepy. Víš, co říct, abych se pustila. Říkáš, co se děje a co si mám myslet. Vždycky to zorganizuješ. Vždycky to pověsíš. Jsem tu. Já taky. Jsme ženy 30+. Jsme, jaké jsme. Ale jaké?

Husí krky jsou intimní zpovědí dvou žen 30+. Technikou propojení nového cirkusu s prvky fyzického divadla převádějí své osobní vzpomínky a zážitky do obecnější roviny. Skrze divadlo odhalují vzájemný vztah mezi sebou a docházejí přes konkrétní situace k archetypálním momentům. Dotýkají se témat ženského přátelství, svého vzhledu a vystupování ve společnosti, milostných vztahů, pracovního nasazení i mateřství. Po celou dobu prosazovaná individualita, a někdy i vzájemná rivalita, vyústí v to, že jsme vlastně všichni stejní, i když každý máme jiný tvar lebky...

Účinkují:  Katka Klusáková a Pavla Rožníčková
Režie: Radim Vizváry
Hudba: Matouš Hejl
Světla: Karel Šimek
Hlavy: Jan Kreml
Produkce: Jana Ada Kubíčková
Představení vzniklo v rámci rezidenčního programu CIRQUEONu – Centra pro nový cirkus a za podpory Státního fondu kultury České republiky, Magistrátu hlavního města Prahy a Nadace Život umělce.

Vhodné pro děti: 10+

Cena: 320 Kč

Cirkus TeTy - Husí krky