Chodrockfest 2016

12.8.2016 – 13.8.2016, 23:59

Chodrockfest je domažlický multižánrový open-air festival. Termín jeho konání je trvale spojen s Domažlickými Chodskými slavnostmi a Vavřineckou poutí. Povětšinou tak připadá na druhý srpnový víkend.

Chodrockfest si odbyl svoji premiéru v roce 2011, kdy dokázal, že v regionu chybí festival obdobného formátu. I proto se hned druhý rok započalo s budováním tradice. O rychlém růstu Chodrockfestu svědčí i účinkující, kteří na něm vystupují. Na třetím ročníku v roce 2013 vystoupily kapely jako Kryštof, No Name, Vypsaná fixa, Wohnout, Tleskač, Prague Conspiracy, Arakain, Zakázané ovoce, Mandrage a další!

Chodrockfest má řadu specifik, kterými se odlišuje od jiných festivalů. Tím největším je areál, ve kterém se koná. Festival je totiž zasazen do členitého areálu, který je mimo festival využíván jako jezdecký oddíl. Díky tomu většinu povrchu tvoří písek. I proto si festival získal nálepku jako "plážový festivalPísek se ukázal jako výhodný i během třetího ročníku, kdy se během prvního dne museli diváci vyrovnat s hustým a vytrvalým deštěm. " Kromě písčitého povrchu je také v areálu dostatek stínu, což se při tropických teplotách může hodit. Do stanového městečka to mají návštěvníci opravdu kousek, rozkládá se totiž na loukách hned vedle areálu.

Chodrockfest se odehrává již od prvního ročníku na dvou scénách, kde se v průběhu festivalu vystřídá kolem dvacítky kapel.

V roce 2013 byl festival zařazen do prestižní kategorie "Čistých festivalů", kdy návštěvníci třídí odpad a jsou za to odměňování. Chodrockfest je populární i pro zasazení do termínu Chodských slavností, kdy řada návštěvníků spojí návštěvu festivalu s návštěvou historického města Domažlice.

Chodrockfest si za dobu svojí krátké existence vybudoval pevné místo na festivalové mapě a vývoj ukazuje, že jeho popularita stále stoupá!

Vstupenky: www.chodrockfest.cz

ÚČINKUJÍCÍ: www.chodrockfest.cz