TaRock 2016

15.7.2016 – 16.7.2016, 23:59

Nenechte si ujít již sedmý ročník festivalu tachovské rockové léto!

Festival Tarock si za své pětileté působení našel řadu fanoušků. Přestože nepatří mezi tradicí oplývající festivaly, jeho místo v prázdninovém festivalovém programu jistě není zanedbatelné. Každoročně si pro TaRock vyšetřují svůj čas takové hvězdy rocku, mezi které můžeme zařadit kapely Škwor či Doga.

Přestože TaRock ocení zejména obyvatelé z Tachovska a okolí, nachází si TaRock fanoušky i mimo hranice Plzeňského kraje. Rok od roku se jeho fanouškovský záběr zvyšuje a začátkem července se tak do Tachova sjíždějí fandové z nejrůznějších koutů České republiky.

Pojďme se tedy ohlédnout za pětiletou historií Tachovského rockového léta.

Premiéru si tento festival odbyl již v roce 2009 a to přesněji 11. července, kdy se v jedenáct hodin otevřela brána tachovského, dnes již bývalého, letního koupaliště a do areálu byli vpuštěni první návštěvníci. Diváci vybírali z desítky hudebních skupin, které byly ze žánrových soudků od lehčího rocku až po tvrdší styly. Návštěvnicky nejlákavější bylo vystoupení legendární skupiny Turbo. Kapely celorepublikového formátu byly doplněny o domácí, tedy tachovské kapely. Všechny je ovšem spojovala jedna věc a to podium, které bylo netypicky umístěno do, v té době již nevyužívané a nenapuštěné, vany tachovského koupaliště. Bohužel tento ročník nedopadl příliš podle představ pořadatelů, stal se prodělečným a tím si získal svůj přívlastek nultý.

Není pochyb, že rok od roku je festival propracovanější, kvalitnější a za pořadateli je vidět obrovský kus práce. Hned po ukončení třetího ročníku začali pracovat na ročníku s pořadovým číslem čtyři. Přijďte se podívat, co nového si přichystali, s čím a možná i s kým nás překvapí v dalším ročníku.

Tak co? Bude to náš nebo VÁŠ festival?

ÚČINKUJÍCÍ: www.tarock.cz

Vstupenky: www.tarock.cz