Pivní festival Gambrinusu: Speciální várka i pivo do skla

25.6.2016

V sobotu 25. června uspořádá pivovar Gambrinus v Plzni velkou pivní oslavu pro všechny. Mekku pivovarnictví převlékne za velkou pivní zahrádku a pivo se bude čepovat na každém kroku. Nepasterizovanou desítku, dvanáctku, ale i speciální festivalovou polotmavou třináctku budou čepovat z pivních tanků a sudů ti nejlepší výčepní v Česku, a to do skleněných půllitrů.

Pivovar Gambrinus jde proti standardním festivalovým zásadám. Poslední sobotu v červnu si tak budou moci lidé v Plzni na každém kroku vychutnat skvěle načepované pivo ve skle z rukou těch zkušených plzeňských výčepních. V centru vyroste největší pivní zahrádka, především na náměstí Republiky, a pak také v přilehlých sadech. To, že v tento den půjde především o pivo, potvrzuje skutečnost, že se bude na náměstí čepovat také z pivních tanků, které zaručují nejvyšší čerstvost piva. Navíc se vaří pro tento den speciální festivalová várka. „Na Gambrinus Den jsme uvařili skutečně speciální várku, nefiltrovanou polotmavou třináctku. Hned při napití překvapí plným tělem. Sladší karamelová chuť hned v začátku přechází do výrazné hořkosti a v doznívání je hořká chuť opět v harmonii s příjemně vyváženými karamelovými tóny sladu. Jako každé nefiltrované pivo je charakteristická příjemnou vůní čerstvých pivovarských kvasinek,“ zve na pivo určené pouze pro tento den sládek pivovaru Gambrinus, Pavel Zítek.

K pivu patří jídlo i hudba

Pivní zážitek podpoří typicky hospodská nabídka jídla. Do akce se totiž zapojí plzeňské hospody, které budou nejen čepovat, ale připraví to nejlepší ze své nabídky. Nebude chybět ani živá hudba, kterou obstarají hlavně místní kapely.

Dvanáctka za cenu desítky jako naladění na fest

Naladěním na tento velký pivní svátek bude Gambrinus nepasterizovaná dvanáctka, která se bude ve vybraných hospodách po celé Plzni čepovat již týden před zahájením Gambrinus Dne za cenu desítky.