Karel Zeman dětem - Filmové léto 2016 v Muzeu Karla Zemana

1.6.2016 – 31.8.2016, 23:59

„Všechny filmy, které jsem vytvořil, věnuji dívkám a chlapcům.“ (Karel Zeman)

Léto 2016 se v Muzeu Karla Zemana ponese v duchu hesla Karel Zeman dětem. Karel Zeman celý svůj život a tvorbu zasvětil právě jim. Ještě před začátkem léta pro děti chystáme oslavu dne dětí, následovat bude Pražská muzejní noc a vítání prázdnin s odměnou pro děti za vysvědčení. Po celé léto si mohou děti v Muzeu Karla Zemana užívat na filmových letních příměstských táborech, máme poslední volná místa!

Nejbližší akce v muzeu je oslava dne dětí,​která se uskuteční už tuto sobotu 4. června 2016​. Děti v doprovodu alespoň jednoho platícího dospělého mají vstup do expozice muzea zdarma a pro děti budou navíc připraveny soutěže a úkoly! Na každého, kdo splní alespoň 6 z 10 úkolů, čeká odměna! Mimo jiné budou otevřeny workshopy animace, a to po celý den zdarma a bez rezervace.

Jako na konci každého pololetí i na konci školního roku 2015/2016 bude v Muzeu Karla

Zemana připraven od 30. června do 3. července program pro malé i velké.​Děti s vysvědčením a v doprovodu dvou platících dospělých osob budou mít vstup do expozice muzea zdarma. V doprovodu jednoho platícího dospělého mají děti vstup za 50 Kč. Nově si veřejnost může vyzkoušet interaktivní hru V triku na vlastní triko.​Všechny své zážitky z muzea si můžete uchovat na jednom místě díky připravenému sešitu, který Vás provede expozicí muzea a vysvětlí všechny filmové triky. V neposlední řadě je pro návštěvníky připravena nová výtvarná dílna, kde si můžete vyrobit vlastní triko s potiskem postav z filmů Karla Zemana​.

Pro filmaře ve věku od 7 do 15 let po celé léto 2016 pořádáme Filmové letní příměstské tábory​. „I přesto, že jsme v tomto roce zaznamenali nárůst konkurence příměstských táborů, nabízíme tak ojedinělý program, že nás rodiče i děti čím dál častěji vyhledávají. Letos otevíráme dokonce 8 turnusů,” podotýká Lenka Lukáčková, manažerka muzea.

Program je pro děti připraven vždy od pondělí do pátku od 8:30 do 17:30. Celý týden budou děti provázet workshopy animace a výlety inspirované tvorbou Karla Zemana. Například návštěva filmových ateliérů na Barrandově, výprava na naleziště trilobitů, návštěva Planetária, plavba stylovou elektrolodí po Čertovce a Vltavě či procházka po místech Prahy, kde se natáčely slavné filmy. „Ještě stále máme volná místa, rodiče tedy mají poslední příležitost své ratolesti přihlásit.” dodává Lukáčková.