Festival Hrady CZ 2016 - Bouzov

26.8.2016 – 27.8.2016, 23:59

Hlavní hvězdu letošního hradního turné, kapelu Kabát, si budou moci fanoušci poslechnout na všech zastávkách festivalu v sobotu před půlnocí a uzavře tak program všech festivalových zastávek.

V pátek fanoušci na dvou stageích zhlédnou Monkey Business, Mandrage, Xindla X nebo speciální hodinový hradní set rapperů Rytmuse a Vladimira 518 a další kapely a interprety. Pouze na festivalu Hrady CZ budou moci fanoušci toto léto vidět hrát kapelu Pražský výběr. Soboty budou patřit například skupinám No Name, Divokej Bill, Visací zámek nebo Mňága a Žďorp. Během léta bude festival putovat vždy v pátek a sobotu po českých a moravských hradech Kunětická hora, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz. Letos poprvé se také pod názvem Slovenské hrady zastaví a svou pouť ukončí 10. září na hradě Červený Kameň na Slovensku. Permanentky na festival lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu.

V pátek se areály otevřou v 16 hodin a kromě vystoupení kapel Portless. Nebe, Rajvosa Prag Band či Gazdina Roba nebude chybět oblíbený hradní karneval, kdy nejlepší masky vyhrají ceny. Páteční program zůstává i nadále rozšířen na dvě pódia a nabízí tak plnohodnotnou festivalovou atmosféru. V sobotu se areály otevřou již v půl jedenácté a v průběhu dne se na dvou pódiích na českých a moravských hradech dále vystřídají kapely a interpreti Vypsaná Fixa, UDG, Ewa Farna, Anna K., Krucipusk, Pipes and Pints, Desmod, Skyline Poletíme, Smrtislav či Rybičky 48. Festival nabídne návštěvníkům za příplatek možnosti ubytování v komfortních VIP Hradních kempech nabízejících ubytování v hlídaném areálu s vlastním sociálním zařízením a sprchami a tradiční stanové městečko zdarma. V těsné blízkosti areálu bude možnost využít prodejny potravin,  úschovny kol a batohů a navýší se sociální zázemí i kapacity parkovišť. Připravena bude opět kyvadlová doprava. Nově festival nabídne širší výběr gastronomie a nápojů ve festivalovém areálu. V případě horkého počasí budou v pohotovosti hasičské kropicí vozy a zajištěn dostatek pitné vody. V rámci festivalové vstupenky bude možné navštívit jednotlivé hrady a návštěvníci se budou moci letos zapojit do velké prázdninové soutěže s tématikou Karla IV. Připravena je také fotosoutěž o nejlepší fotky z festivalu určená zájemcům z řad návštěvníků, veškeré informace o soutěžích budou zveřejněny na webových stránkách festivalu.

INTERPRETI NA FESTIVALU HRADY CZ: Anna K.,Divokej Bill, Desmod, Ewa Farna, Gazdina Roba, Kabát, Krucipüsk, Mandrage, Mňága a Žďorp, Monkey Business, No Name, Nebe, Pipes and Pints, Poletíme?, Portless, Pražský Výběr, Rajvosa Prag Band, Rybičky 48, Rytmus & Vladimir 518, Skyline, Smrtislav, UDG, Visací Zámek, Vypsaná Fixa, Xindl X

PROGRAM

PÁTEK
Gazdina Roba
Mandrage
Monkey Business
Nebe
Pražský výběr
Rytmus & Vladimír 518
Xindl X 

SOBOTA
Divokej Bill
Kabát
Krucipüsk
Mňága a Žďorp
No Name
Pipes and Pints
Poletíme?
Rybičky 48
Skyline
Smrtislav
UDG
Visací zámek
Vypsaná fixa

Lístky na Hrady kupujte na https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/st/ceske-a-moravske-hrady-cz