Moravia Food Festival 2016

27.5.2016, 16:00 – 29.5.2016, 16:00

Ve dnech 27. -29. května 2016 se bude konat již 6. ročník gastronomického festivalu na území města Kroměříž v areálu hotelu Octárna s názvem MORAVIA FOOD FESTIVAL KROMĚŘÍŽ 2016.

Cena vstupenky: 330 (včetně denárů v hodnotě 250 Kč)  Kč

VAŘENÍ POD ŠIRÝM NEBEM JIŽ PO ŠESTÉ NA OCTÁRNĚ

za účasti vyhlášených specialistů z oboru gastronomie a hotelnictví z celé MORAVY.
Cílem a myšlenkou festivalu je představit a prezentovat špičkové podniky vybraných měst se kterými se návštěvníci mohou setkat v jednom městě pod jednou střechou. Na tomto festivalu budou mít návštěvníci možnost ochutnat degustační předkrmy, polévky, hlavní chody a dezerty, ale především soutěžní pokrm se zelím na jakýkoliv způsob (toto zadání je pro všechny zúčastněné PODMÍNKOU a jídlo je soutěžní).

Součástí akce bude doprovodný program a soutěž o nejchutnější pokrm připravený se zelím.

Nástin programu

Live show brouk na talíři, příprava štíra a ostatních proteinových bomb.
Tradičně proběhne dámská i pánská soutěž v pití piva ale také soutěž v krájení cibule na čas nebo v poznávání kuchařských surovin podle chuti se zavázanýma očima.
barmanské vystoupení – free style a ohnivá show
čerstvý 50 kilový mečoun porcován přímo před vašimi zraky
live vaření s Václavem Formanem (předseda asociace kuchařů a cukrářů ČR), Květou Vondrákovou (specialistkou na raw stravu), Jaroslavem Lejnarem (povídání o regionálních potravinách), dále se Zdeničkou z Masterchefa, Petrem Kováčem (finalista Kuchaře roku) a Milanem Sahánkem (dosud jako jediný u nás získal dvě zlaté medaile z kuchařské olympiády IKA).
V sobotu od 19.00 cimbálovka Víti Klabačky

Kde: Hotel Octárna, Tovačovského 318, Kroměříž