Staňte se špiónem! Nábor právě začíná!

22.5.2017 – 31.12.2018, 23:59

Milujete Bondovky, Profesionály nebo Námořní vyšetřovací službu? Bylo vaším dětským snem stát se špiónem nebo po něčem takovém touží vaše děti? Pak si určitě vyhraďte jeden den na výlet do Plzně do Techmania Science Center! Na své návštěvníky se tu těší expozice Top secret, která se právě tématu tajných služeb věnuje.

Návštěvníkům umožní zúčastnit se sedmi misí složených vždy ze tří úkolů: pátrají třeba po táboře teroristů ukrytém v horách nebo po bombě v ministrově autě, projdou důkladnou letištní kontrolou, pokusí se identifikovat zvuky z únosu, pracují v úřadě, na policejní stanici, v kanceláři tajných služeb i na ulici. Seznámí se se šifrováním, odposloucháváním nebo s prací se satelitními snímky, musejí se vyhnout spleti laserových paprsků nebo otevřít zámek trezoru, pracují s informacemi, vyhodnocují a dávají věci do souvislostí, odhalují přetvářku a lež. Neustále jsou překvapováni a trochu i podváděni. Hlavou se honí, co je zde pravda a co lež. Komu a čemu mám věřit? Atmosféra výstavy je plná záhad.

Kdo by si chtěl udělat zážitek z tohoto atraktivního prostředí ještě intenzivnějším, může si zajít ještě do laboratoří biologie, fyziky a chemie na programy Kriminálka TSC. Tady se seznámí se základy forenzních postupů, jako je zkoumání nejrůznějších stop, balistika, snímání otisků prstů nebo odběr vzorků DNA. A na konci vyřknou jednoznačný verdikt, kdo je vinen.

www.techmania.cz