Divadlo Na Jezerce: Poslední Aristokratka - Divadlo Bolka Polívky

18.6.2019, 19:00 – 21:00

„Hra Poslední aristokratka je stejně jako kniha velmi vtipná. Je o tom, co všechno je člověk schopen udělat, aby zachránil svůj hrad, tedy i svoji historii,“ říká Anna Polívková, představitelka Marie Kostkové z Kostky, která se vrátila z Ameriky na rodový zámek. 

Divadlo Na Jezerce: Poslední Aristokratka - Divadlo Bolka Polívky
  • Adresa:
    Jakubské náměstí 127/5
    Brno 602 00

Autor: Evžen Boček
Režie: Arnošt Goldflam
Hrají: Anna Polívková, Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Libor Hruška, Denisa Pfauserová, Kristýna Hrušínská, Martin Sitta, Jitka Sedláčková, Rudolf Stärz, Petr Pelzer, Michal Kern

„Ta pozoruje dění kolem sebe a popisuje je s vtipem, nadhledem a možná i s jistým odstupem,“ popisuje svoji hrdinku Anna Polívková, která si na „Jezerce“ zahraje poprvé. „Všechny ostatní postavy jsou krásně vykreslené figurky ze života českého, mezi které se musí naši amerikáni nějak zařadit. Dost se těším, že budu mít mírný přízvuk v češtině“, dodává Polívková.

 Poslední aristokratka je příběhem rodiny hraběte Františka Antonína Kostky z Kostky. Po pádu komunistického režimu se tato rodina vrací z emigrace z New Yorku do Čech, aby převzala rodové sídlo. Kromě zámku však „zdědí“ i zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka nebo také kuchařku, která si ráda cvakne a často to přežene. Komedii dokreslují další postavy, např. právní zástupce dr. Benda, jeho dcera Denisa, autoritativní manažerka Milada či mladý šlechtic Max Laun.