BOSCH FRESH FESTIVAL připravil program i pro milovníky kávy - Pardubice

18.6.2016 – 19.6.2016, 23:59

Největší gurmánský festival, který se letos objeví ve čtyřech městech, se stane svátkem pro všechny milovníky kávy. Kromě klasické a netradiční gastronomie bude letos nově návštěvníkům k dispozici coffee stage, která bude věnována pražení kávy. Program vytvoří zkušení baristé, proběhnou zde ukázky latté art a příprava kávy ve všech podobách.

Bosch Fresh Festival nezapomíná kromě dobrého jídla, piva a vína také na fanoušky kávy. Proto letos připravil novinku v podobě coffee stage. Místní pražírny festivalových měst (Praha, Brno, Plzeň, Pardubice) předvedou svoje umění v rámci zajímavých přednášek a show. V každém městě se představí pět pražíren. Na nové stage mohou návštěvníci kávu degustovat, vidět ukázky pražení kávy nebo si vyzkoušet přípravu kávy v rámci workshopů.

Hlavní hvězdou coffee stage bude italský master v oboru kávy Roberto Trevisan. Zakladatel Mistrovství baristů ČR a lektor Školy kávy bude v rámci festivalu přednášet o tématech spojených s kávou:

•    Když pijete kávu – víte, co pijete?
•    Káva je nej
•    Káva je druhý největší byznys na světě s největším potenciálem jít na první místo, je to nejrozšířenější pochutina, která v poslední době zažívá největší nárůst spotřeby, největší nárůst zájmu, nej, nej, nej … největší dezinformace na světě.

„Na účastníky festivalu se velmi těším a budu rád, když při společném setkání probereme a rozmotáme dilema, zda kávu pít či nepít,“ uvádí k chystaným přednáškám Roberto Trevisan.