Peter Gabriel vystoupí v ostravské ČEZ aréně

13.5.2014, 20:00 – 23:59

Peter Gabriel prodlužuje své Evropské turné, které 13. 5. 2014 dorazí do Ostravské ČEZ arény. 

Cena vstupenky: 890 – 1490 Kč

U PŘÍLEŽITOSTI 25. VÝROČÍ VYDÁNÍ SVÉHO PŘEVRATNÉHO ALBA „SO", JEJ PETER GABRIEL PŘEDSTAVÍ V CELÉM ROZSAHU. PETER GABRIEL PATŘÍ NEPOCHYBNĚ K ZÁSADNÍM POSTAVÁM HISTORIE POPULÁRNÍ HUDBY. JEJÍ TVÁŘ OVLIVNIL JAKO ČLEN SKUPINY GENESIS, KTEROU V ROCE 1967 SPOLUZALOŽIL, I JAKO SÓLOVÝ UMĚLEC. ZÍSKAL CELOU ŘADU RŮZNÝCH OCENĚNÍ VČETNĚ TŘÍ CEN BRIT AWARDS A ŠESTI GRAMMY.

Recenze na pražský koncert:

„Plná O2 arena si to užila: Peter Gabriel v Praze spojil hudební světy" Deník

„Peter Gabriel servíroval Praze vytříbený zážitek" Právo

„Show Petera Gabriela dorazila do Prahy. Vyhráli všichni" Lidové Noviny

„Peter Gabriel byl v Praze kavalírem, pamětníkem, ale i skvělým zpěvákem" Musicserver.cz

Po nedávné reedici kritikou uznávaného alba „So" a řadě amerických koncertů dorazil Peter Gabriel na podzim roku 2013 se svým turné nazvaným „Back To Front" i do České republiky. Na koncertě Gabriela doprovodila původní kapela alba „So" a zazněly na něm všechny zásadní skladby jeho kariéry včetně celého zmíněného alba.

Album „So" vyšlo v roce 1986 a stalo se jednou z nejdůležitějších desek tohoto období. Bylo mezinárodně oceněno mnoha platinovými deskami (jen v USA se ho prodalo přes 5 milionů). Obrovským hitem se stala skladba „Sledgehammer" a její vpravdě průkopnický videoklip zůstává na hudební stanici MTV nejhranějším klipem všech dob. „So" také navíc obsahuje mnoho velkých Gabrielových hitů a oblíbených písní, včetně „In Your Eyes" - ta zazněla ve filmu „Say Anything", duetu s Kate Bush „Don't Give Up" nebo „Big Time". Na desce se také podílela celá řada pozoruhodných umělců například Lori Anderson, Stewart Copeland, Daniel Lanois, Jim Kerr, Bill Laswell a Nile Rodgers.

Gabriel dobu vzniku alba popisuje následovně:

„Myslím, že když jsme tehdy to album hráli, věděli jsme, že je dobré. Nebyl jsem nějaký obskurní umělec; měl jsem už hity jako „Shock The Monkey", „Games Without Frontiers" a „Solsbury Hill", ale po každém z nich jsem se záměrně částečně zase stahoval do stínu. Albem „So" skončily všechny moje úvahy o sobě jako o kultovním umělci na hraně hudebního mainstreamu, hlavně v Americe. Možnost stáhnout se zase do stínu pro mě už neexistovala."

„So" 25th Anniversary Edition je příležitostí prozkoumat, jak bylo album vytvořeno, jak písničky vznikaly, jak se vyvíjely a představit skvělou koncertní podobu „So" na turné. „Čas na všem zanechává nesmazatelnou stopu. Když se vracíte do minulosti, už v ní nemůžete žít, ale můžete kolem ní chodit, oprášit staré vzpomínky a občas zachytit vůni nějakého místa, ve kterém jste žil" říká Peter Gabriel.

Peter Gabriel se poprvé mezinárodně proslavil v Genesis, v kapele, kterou spoluzakládal ještě ve škole. Po odchodu z Genesis v roce 1975 natočil sedm studiových alb, hudbu k filmům „Birdy", „Poslední pokušení Krista" a „Rabbit Proof Fence", několik koncertních nahrávek a výběrů.

Během své bohaté hudební kariéry obdržel mnoho cen Grammy a stál u zrodu nyní globálního festivalu WOMAD. V roce 1989 Peter Gabriel spoluzaložil organizaci zabývající se lidskými právy Witness.org, v roce 2007 pak Peter Gabriel a Sir Richard Branson založili Elders.org, jejíž činnost zahájil Nelson Mandela. V roce 2006 byl Peter Gabriel oceněn laureáty Nobelovy ceny míru prestižním titulem Man of Peace. Podílel se také na celé řadě technologických projektů.

VSTUPENKY V SÍTI TICKETPRO, WWW.TICKETPRO.CZ, CENY VSTUPENEK: 890 – 1490,- KČ

PŘEDNOSTNÍ PŘEDPRODEJ PRO ČLENY FAN KLUBU OD 12. LISTOPADU 2013 10:00 HODIN DO 13. PROSINCE 2012 8:00 HODIN.

OFICIÁLNÍ PŘEDPRODEJ BUDE ZAHÁJEN 14. LISTOPADU 2013 V 10:00 HODIN.