Like Shakespeare - Divadlo Bolka Polívky

21.12.2016, 20:00 – 31.1.2017, 12:00

„Jsme z téže látky, z jaké se tkají sny, a chvilka žití je ostrov v moři spánku.“ W. S. 

Cena vstupenky: 150 Kč
Like Shakespeare - Divadlo Bolka Polívky
  • Adresa:
    Jakubské náměstí 127/5
    Brno 602 00

Překlad: Jiří Josek (úryvky textů Williama Shakespeara) 
Autor: Pavel Trtílek 
Režie: Petr Halberstadt 
Hrají: Petr Bláha / Tomáš Milostný, Petr Halberstadt / Ivan Urbánek, Jakub Šafránek / Vratislav Běčák, Ondřej Dvořák, DJ – Marek Tůma 

NEJEZDĚTE DO LONDÝNA, LONDÝN JE TADY! 

Představení poutavým a atraktivním způsobem přibližuje hlavně mladé generaci tohoto velikána světového divadla, poukazuje na to, že není třeba se obávat tzv. velké klasiky, a divadelními prostředky demonstruje nesmírnou nadčasovost a aktuálnost díla Williama Shakespeara. 

V představení se diváci ponoří do doby alžbětinského divadla renesanční Anglie. Středobodem celé hry je jeden z nejvýznamnějších dramatiků světového divadla William Shakespeare. Prostřednictvím vyprávění samotného Shakespeara se dozvíte mnohé o jeho soukromém životě, o pozadí vzniku jeho nejslavnějších divadelních her, ale i o životě v době renesanční Anglie, to vše umocněné hudebním doprovodem DJ Marka Tůmy přímo na jevišti. 

Můžete se tedy těšit na pestrý herecký koncert v příběhu protkaném nejen poučením, ale i humorem okořeněným napětím. 

Představení Like Shakespeare vzniklo pod záštitou ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové a za finanční podpory Krajského úřadu Jihomoravského kraje.