Couchsurfing kolem světa - Diáky, Bio Oko

9.2.2016

Jak cestovat s minimálním rozpočtem? Vyzkoušejte couchsurfing – nocování u lidí, se kterými se seznámíte na sociální síti. Předávání zkušeností, sdílení a snaha o pochopení zcela odlišných světů.

Katka s Petrem během 16 měsíců takto objeli svět. Z Ohňové země se dostali až na Aljašku, prostopovali se Novým Zélandem i australskou pouští, zamilovali si Jihovýchodní Asii a přes Čínu, Mongolsko a Rusko se vrátili zpátky domů. V každé zemi se snažili couchsurfovat alespoň jednou a pokaždé to byl skvělý a zcela unikátní zážitek. K čemu mají v tradiční fidžijské vesnici židli? Která země je nejpohostinnější a kde to naopak vázne? A jaké to je, když k vám domů nakonec přijede Japonec?

* Kateřina Krejčová vystudovala matfyz a pět let pracovala v bance jako analytik. Ráda jezdí stopem, bydlí u místních obyvatel a leze na vysoké kopce. Za zmínku stojí výstup na Mont Blanc (4810 m), Stok Kangri (6153 m) a Huaynu Potosí (6088 m), sólo přechod Pyrenejí po GR11, dobrovolnické působení v Ladáku v severní Indii, trekování v Himalájích, Svatojakubská cesta. Nejradši má ty kouty světa, kde celé dny nepotká žádného turistu.

* Petr Ptáčník vystudoval mezinárodní obchod na Vysoké škole ekonomické a třináct let pracoval v bance jako analytik a manažer. Mluví anglicky, německy, francouzsky, rusky a španělsky. Má dvě děti Lukáše (13 let) a Jáchyma (10 let), kteří s nimi cestovaly dva měsíce po národních parcích na západě USA. Na cestování ho baví focení neznámých míst a setkávání s lidmi, kteří vidí život z jiné perspektivy.

⚠ Rezervované vstupenky je možné si vyzvednout nejpozději týden před pořadem, poté již bude možné lístek zakoupit pouze on-line nebo na pokladně. Děkujeme za pochopení