SNOW FEST 2015 v Aeru

3.12.2015, 17:00 – 18:00

Celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, polárních expedicích i šokujících výkonech sportovců. Festivalu se osobně zúčastní protagonisté filmů Few days a The Pamir Game, Robin Kaleta a Martin Štourač s Karlem Svobodou z Beton Ski Teamu, kteří přivezou čerstvé zážitky z Expedice Manaslu  (8163 m). To vše zažijete na slavnostním promítání v pražském kině AERO ve čtvrtek 3. prosince od 17 hodin.

Zima už je za dveřmi a její příchod tradičně předznamenává přehlídka nejlepších zimních filmů Snow film fest. Zažijete ohlušující ticho i nedozírnost arktických pustin stejně jako nádheru zasněžených hor a ledovců. Prožijete s aktéry situace, které vám možná odhalí, proč se vydávají na hranice svých možností a možná zjistíte, že je kousek „toho“ i ve vás.  

Robin Kaleta, nejznámější český freerider a ex base jumper poodhalí zákulisí některých svých šílených kousků a promluví o největším souboji svého života. Dvojice extrémních skialpinistů z Beton Ski Teamu se s diváky podělí o historky z výstupu na vysněnou osmitisícovku Mt. Manaslu, osmou nejvyšší horu světa.

Zimní dobrodružství od Antarktidy až po Tádžikistán

Co udělají dva dobrodruzi z Čech, když je smete lavina? Poradí vám Beton Ski Team ve filmu The Pamir Game! Jak donutit promrzlé tělo v mrazech -48°C ke zdolání 135 mil na sněžném kole, běžkách, nebo pěšky za 60 hodin? Uvidíte ve filmu o jednom z padesáti nejnáročnějších závodů na světě, ultramaratonu Arrowhead 135.  O tom, jak nejlépe strávit freeridovou dovolenou, se vás budou snažit přesvědčit protagonisté filmu Few Days – mají společnou vášeň pro svobodu a čerstvý prašan, ale jiný způsob užívání si zimy!  Zkrotit Nezkrotnou Antarktidu se rozhodl horolezec a dobrodruh Mike Libecki, Kolik prvovýstupů se mu podaří uskutečnit? Dozvíte se v Aeru!

Partnerem festivalu letos jsou Hudy sport a.s., CK Kudrna, Heli skiing s.r.o. a Alpenverein.

SNOW FILM FEST v kině AERO: 3.prosince od 17:00

Vstupenky zakoupíte v předprodeji kina Aero.