Koncert zvukové tvorby MUSICA NOVA 2015

11.12.2015, 19:00 – 21:00

Na koncertě budou prezentovány skladby vítězů prestižní mezinárodní soutěže Musica nova, která patří k nejstarším svého druhu (založena 1969).  V r. 2015 se jí účastnilo 68 autorů z 24 zemí Evropy,  Ameriky a Asie. Zvuková tvorba pracuje s elektronicky upravenými nebo generovanými zvuky.  Dnes je jedním z nejatraktivnějších  druhů hudby pro nejmladší generaci. Soutěž Musica nova se soustřeďuje na uměleckou tvorbu, která je zázemím a zdrojem jejich aplikovaných druhů zvukového designu pro film, počítačové hry apod., stejně jako inspirací pro sofistikovanější electro.

Cena vstupenky: děti do 15 let zdarma, ostatní 50 Kč

Na koncertě uslyšíme skladby americké autorky žijící v Belgii Elizabeth Anderson, která zvítězila v kategorii studiové tvorby, Čecha Michala Rataje, který obsadil první místo v kategorii pro nástroj a elektroniku (vůbec poprvé jako český autor!) a dalších oceněných: britského autora Adriana Moore, Kanaďana Jamese O´Callaghana, Američana Roberta Scotta Thompsona,  Čecha Jiřího Lukeše.

Zajímavostí koncertu je také uvedení skladeb přidružené dětské soutěže České ucho, a to tří dvanáctiletých autorů: Olivera Browna, Daniela Volfa a Matěje Kotulána a dvou starších autorů patnáctiletého Marka Suchana a šestnáctiletého Romana Horvátha. 

www.musicanova.seah.cz

http://ucho.sitespecificart.cz/