Startup comedy - Inc. - Divadlo Alfred ve dvoře

4.3.2017, 20:00 – 7.3.2017, 21:00

Trhy se mění a my s nimi. Otevíráme první startup comedy na světě! Žádný stand-up nýbrž startup. Namísto (a)politického kabaretu kabaret ekonomický. 

Startup comedy - Inc. - Divadlo Alfred ve dvoře
  • Adresa:
    Františka Křížka 36
    Praha 7 170 00

Startup definuje Immanuel Kant jako firmu, která je vytvořena, aby ověřila, zda může existovat. Startup Comedy jsou podnikatelské nápady, příběhy a byznys modely.

Pozor! Speciální host večera: Félix Nadar – startupista z poloviny 19. století. 

Představení je v češtině.

Autorský tým: Petr Šourek, Eva Holá, Vladimír Burian, Swetja, Dan Dittrich, Eva Čechová, Kristýna Dámová, Philipp Schenker, Marcela Máchová, Jan Hrdý, Pavel Kotyza, Aneta Ložková, Lenka Skřečková, Lucie Plachá, Radim Klásek. 

V obdobné sestavě vytvořili autoři Startup Comedy již několik nových formátů. Nejznámějším je první korupční cestovní agentura Corrupt Tour (funguje od roku 2012, www.corrupttour.com), která získala celosvětovou publicitu: ke korupčním pamětihodnostem zamířily tisíce lidí a mezinárodní média pak nový turistický zážitek zprostředkovala stamilionům diváků a čtenářů po celém světě. Také ve své předchozí práci autoři intervenovali do veřejného prostoru (Satyrikon s.r.ó, 2006–2009, www.scart.cz/satyricon/). Podíleli se rovněž na vytváření nových debatních formátů (Open Think Tank, 2010–2014). V současnosti pracují na konverzi funkčních technických zařízení (větrací roury krytů civilní obrany) pro rekreační účely. 

Jiná představení tohoto autora / skupiny: Satyrikon s.r.ó, Ultrafialová dovolená, Tentokrát Aš na Západě, Corrupt Tour, Růžová stezka Černým Mostem ad.

Twitter Startup Comedy: @startupotchi

Premiéra: 27. 11. 2015, Alfred ve dvořePodpořili/ poděkování: MOTUS o.s. - produkce divadla Alfred ve dvoře, Hlavní město Praha.