Den mrtvých: Dia de los muertos - Motus a Cristina Maldonado - Divadlo Alfred ve dvoře

1.11.2017, 17:00 – 17:12

Oslavy tradičního mexického svátku pro děti a jejich rodiče. POZOR, letos ve změněném formátu a na jiném místě. Prosím, sledujte web či facebook divadla, kde budeme informace průběžně aktualizovat.

Den mrtvých: Dia de los muertos - Motus a Cristina Maldonado - Divadlo Alfred ve dvoře
  • Adresa:
    Františka Křížka 36
    Praha 7 170 00
Navzdory zásadnímu zkrácení grantu ze strany Magistrátu hl. m. Prahy jsme se rozhodli pokračovat v již tradiční podzimní akci Den mrtvých – Día de los muertos (mexické dušičky), jejichž 12. ročník se uskuteční letos v komornější verzi v Alfredu ve dvoře, a to ve dnech 1. – 4. 11. 2017.


„Mexická oslava zemřelých je na rozdíl od dušiček, jež známe z evropského kontextu, naplněná radostí ze života. Vyplývá to z naprosto odlišného vnímání smrti – pro Mexičany není smrt ukončením života, ale naopak jen určitým bodem na pomyslné přímce životem.“
Magdaléna Koháková, Literární noviny

Día de los Muertos jsou tradiční mexické slavnosti, kde se setkává prehispánská a katolická kultura. Je to čas plný silných, ovšem ne pouze negativních emocí. Vzpomínka na zesnulé se pojí s koloritem oslavy a zábavy, jelikož smrt v mexickém pojetí není definitivním koncem života, ale jeho jinou podobou. Oslavy Dne mrtvých v podání Motus, produkce Alfreda ve dvoře, nabídnou např. dětské dílny, mexickou hudbu, ochutnávku mexických jídel, divadelní přestavení pro děti i dospělé. V průběhu října vás budeme blíže informovat o jednotlivých bodech programu na www.alfredvedvore.cz.
Podpora: Městská část Praha 7, Velvyslanectví Mexika v České republice, Ministerstvo Kultury ČR, Hlavní město Praha, Státní fond kultury ČR.