Kristýna Peterková - Rodokmen

30.11.2015, 20:00 – 22:00


Kristýna Peterková, finalistka druhé řady Česko hledá Superstar, po deseti letech přichází s novým CD s názvem “RODOKMEN”, které koncertně představí a pokřtí 30. listopadu 2015 v Malostranské besedě v Praze za doprovodu své kapely složené ze špičkových českých muzikantů – Karel Mařík (piano, akordeon), Martin Ivan (elektrický kontrabas), Jan Tulenko (akustická kytara), Jakub Doležal (saxofon, flétna) a Camillo Caller (perkuse).

Cena vstupenky: 150,- Kč Kč

Rodokmen aneb…
…Znamení, že něco v nás trvá, že nejsme jen sami, někam patříme.
…Upřímné písně. Písně s nadějí. S nadějí bez povrchních sebeklamů.
…Riskantní zcela osobní výpověď, krédo, malý manifest, neformální modlitba.
…Pokus opravdověji žít. Pocítit vlastní genetický kód. Dotknout se absolutna.
…Pauza v uchvátané a zmatené každodennosti. Chvíle přesahu, radostná energie.

Album obsahuje dvanáct šansonových balad postavených na pianu, akordeonu a akustické kytaře. Skladby vznikaly v průběhu let 2013 a 2014 a představují vhled do duší autorského tria – hudebního skladatele a akordeonisty Karla Maříka, básníka Josefa Peterky a interpretky Kristýny Peterkové.

„Zajímají nás důležité zkušenosti a zkoušky, průšvihy, všelijaké uzlové body, s kterými se každý svým způsobem musí vyrovnat, aby šel dál. Inspirují nás lidské vztahy, které jsou podle nás stále více nesamozřejmé a ohrožené. Chceme zpívat o jejich smutku, kráse i síle, chceme se soustředit na základní situace a hodnoty, na které často zapomínáme. Rodokmen je určen lidem všech generací, kteří jsou vnímaví, otevření a nenechávají se strhnout dnešní uspěchanou a cynickou dobou,“ popisuje Kristýna Peterková.