Traditional Jazz Studio Reduta Jazz Club

27.8.2016, 22:00 – 23:59

Od svého založení v roce 1959 přináší prvotřídní tradiční jazz. Prominentní soubor, který významně ovlivnil celou českou jazzovou scénu. Skutečný jazzový zážitek pro začínající i pokročilé posluchače.

Cena vstupenky: 330 Kč

Jeden z nejúspěšnějších českých jazzových souborů pod vedením svého zakladatele, kapelníka, klarinetisty, skladatele, aranžéra i diplomata Pavla Smetáčka. Soubor, který natočil mnoho snímků se špičkovými českými i zahraničními sólisty vznikl již roku 1959.

V dřevních počátcích jednoho z nejúspěšnějších českých jazzových souborů vedle kapelníka stáli jeho bratr tubista a později saxofonista Ivan Smetáček, klavírista, aranžér a skladatel Antonín Bílý, trumpetista a aranžér Luboš Zajíček a trumpetista Jiří Pechar. Traditional Jazz Studio koncertovalo v klubech, na festivalech, hrálo na plesech a vernisážích, účastnilo se divadelních představení, účinkovalo v televizi i ve filmech (Až přijde kocour Vojtěcha Jasného) a samozřejmě taky točilo mnoho singlíků, ípíček, elpíček (10) a cédéček (2). Hrálo doma a často v cizině.