Erwin Schrott - Rojotango Obecní dům - Smetanova síň

5.12.2016, 19:30 – 23:59

Erwin Esteban Schrott Baladon (* 21. prosinec 1972 in Montevideo, Uruguay) je uruguayský basbarytonista. Od roku 2010 má také občanství Španělského království.

Cena vstupenky: 2395 Kč

Erwin Schrott se narodil v montevidejské čtvrti La Comercial do dělnické rodiny s německými kořeny. Ve 22 letech debutoval v Montevideo v roli Rouchera v Giordanově opeře Andrea Chénier a brzy poté již zpíval hlavní role v Teatro Municipal v Santiago de Chile, mj. role Timura v Turandot, Sparafucileho v Rigolettovi či Ramphise v Aidě. V Royal Opera House Covent Garden zpíval titulní roli v Mozartově Figarově svatbě.
V roce 1999 se proslavil celosvětově, když získal 1. cenu publika i poroty na soutěži Operalia.
Zpěvák je pravidelným hostem velkých operních scén: např. Wiener Staatsoper, Los Angeles Opera, Metropolitní opeře New York, Royal Opera House London, Teatro San Carlo Napoli, Opernhaus Zürich, nebo milánské Scale, Opéra national de Paris (kde v červnu 2011 ztvárnil roli Figara v Mozartově Figarově svatbě). V Salzburku debutoval v roce 2008 na Salcburském festivalu po boku Dorothey Röschmann, Jekatěriny Siuriny, Matthewa Polenzaniho a Annette Daschové, jako Leporello v Mozartově Donu Giovannim. (zdroj: Wikipedia 2016)